Interviuri expertiStiri

De vorba cu Alpaccess, o companie mereu la inaltime

alpa2

 “ Societatea noastra a fost infiintata in anul 2003, in orasul Ploiesti, cu scopul de a oferi servicii de inalta calitate in alpinism utilitar, in domeniul industrial unde efectuam sablari, vopsitorii si alte servicii. Inca de la inceput am investit in echipamente si in pregatirea angajatilor, pentru cresterea gradului de siguranta si calitate. Echipa noastra este formata din profesionisti cu o experienta cumulata de peste 30 de ani in alpinism utilitar. Am lucrat intai ca echipa de alpinisti utilitari in colaborare cu diverse firme din tara si am hotarat sa infiintam o societate noua cu un colectiv tanar deosebita de restul societatilor de pe piata prin calitatea serviciilor, siguranta si conditiile de munca.”    Echipa AlpAccess – servicii industriale

 

alpa3

Aveti o lucrare de care sunteti extrem de mandru ? 

Una dintre lucrarile mari executate consta in instalarea sistemului de linia vietii la unul dintre marii producatori de cauciucuri din Romania. Proiectul insumeaza peste 2,000 de metri de linia vietii montati pe mai multe tipuri de structuri, intr-un sistem de complexitate mare.

Cum a evoluat piata sistemelor de linia vietii in prezent comparativ cu anul trecut ?

Tendinta pietei de linia vietii este de crestere, pe de o parte datorita dorintei companiilor de a creste nivelul de siguranta in lucrul la inaltime, pe de alta parte datorita intelegerii mai bune, din partea responsabililor de protectia muncii, a modului in care functioneaza sistemul si a beneficiilor acestuia. Practic, un sistem adecvat reuseste sa elimine riscul caderii pentru tehnicienii care opereaza, temporar sau permanent, la inaltime.

Cum apreciati din punct de vedere concurential acest domeniu?

Numarul de companii specializate in instalarea sistemelor de linia vietii nu este foarte mare, insa este proportional cu numarul proiectelor, rezultand o concurenta moderata spre mare. As spune ca cel mai mare concurent il reprezinta executia sistemelor intern, cu ajutorul angajatilor proprii. Cateva dintre capcanele acestei metode le reprezinta lipsa standardizarii componentelor si a omologarii sistemelor, lipsa unui calcul corect al tuturor factorilor care intervin intr-o cadere, personal care instaleaza si utilizeaza sistemul neistruit, dar si altele. Astfel de improvizatii nu doar ca pun sanatatea si viata angajatilor in pericol, dar nici nu sunt recunoscute de autoritati. Din studiile de piata rezulta ca mai multe accidente se produc atunci cand exista sisteme/echipamente improvizate sau neadecvate decat atunci cand nu exista deloc protectie; explicatia ar fi aceea ca, in lipsa unei protectii, lucratorii sunt mai atenti, reusind mai des sa evite accidentarea.

1Alpa

La ce schimbari in piata va asteptati pentru urmatorul an ?

Ne asteptam ca piata sa creasca treptat, pe masura ce oamenii devin mai responsabili si inteleg  nevoia folosirii unor echipamente si instalatii adecvate si omologate.

Cum estimati ca va arata piata de constructii industriale in 2014?

Nu as vrea sa fac predictii pentru nivelul pietei in viitor, cu atat mai mult cu cat este o piata influentabila de schimbarile legislative.

Tinand cont de estimarile pe are le aveti vis-a-vis de evolutia pietei, care sunt principalele 3 obiective pe care le aveti stabilite pentru urmatoarele 12 luni?

Cel mai important obiectiv, si singurul pe care l-as mentiona, este educarea pietei si a consumatorilor: in special reprezentantii departamentelor de protectia muncii si achizitii. Acestia, odata ce vor intelege importanta unor sisteme de linia vietii, vor lua decizia corecta atunci cand vor evalua necesitatea implementarii unui astfel de sistem

alpa4Care sunt dupa pararea dvs Top 3 probleme cu care se confrunta piata sistemelor de linia vietii?

Cea mai mare provocare o reprezinta lipsa educarii consumatorilor. In randul lucratorilor care ar trebui sa inteleaga beneficiul sistemelor de linia vietii, aproximativ un sfert nici nu stiu de existenta acestora in piata. Deasemenea, ne confruntam foarte des cu mentalitatea romaneasca conform careia “putem sa ne facem si singuri, nu trebuie sa vina altcineva sa ne invete”. O alta provocare, si nu neaparat ultima, o reprezinta lipsa bugetelor destinate proiectelor de instalare de linia vietii.

Care sunt noile tehnologii in domeniul dvs pe care le furnizati?

Ne mandrim cu faptul ca, spre diferenta de majoritatea competitorilor, avem posibilitatea de a instala sistemele pe aproape orice tip de structura si, mai mult, pe aproape orice tip de invelitori pentru acoperis. Astfel, disipatoarele de soc incorporate in sistem ne permit sa fixam sistemul chiar si pe invelitori din membrane, fara a face decupaje in acestea. Astfel, nu se pierde garantia producatorului invelitorii. In plus, sistemele furnizate de noi pot urma orice contururi, oricat de complexe. Alt avantaj ar fi ca poate fi montat in zone cu pericol mare de explozie, fiind certificate ATEX.

Care sunt top 3 pacaleli pe care si le iau beneficiarii atunci cand achizitioneaza sisteme de linia vietii pentru spatiile industriale?

Beneficiarii ar trebui sa evalueze pretul sistemului in functie de durata de viata si, evident, de calitate. Daca achizitionam un sistem cu durata de viata de 5 ani in loc de 10 si economisim 15% din pret, nu cred ca am facut o afacere buna. De asemenea, functionalitatile trebuie comparate cat mai atent.

_________________________________________________________________________________________

Din categoria interviuri mai puteti citi:

Etanco Romania: tendinte de crestere a proiectelor de investitii pe 2013

Cum a reusit ROMFRACHT vanzari record cu un produs nou lansat

 




Related Articles

Back to top button