Depozite frigorifice inteligente de la InterFrig Group Constanta

Domnul Sebastian Ivanoiu, Director al InterFrig Group Constanta, ne prezinta unele dintre noile tehnologii pe care compania le-a dezvoltat in complementarietate cu instalatiile frigorifice, tehnologii care duc la eficienta sporita in exploatare.

  1. Domnule Sebastian Ivanoiu, cand discutam despre noi tehnologii ce sporesc eficienta in exploatare spre exemplu in domeniul depozitarii pe termen lung, la ce v-ati gandi prima data?

R:  In primul rand trebuie sa ne gandim la pierderile mari pe care in prezent le inregistraeaza majoritatea fermierilor care produc si valorifica fructe si legume. Pastrarea pe termen lung (6 luni) a fructelor si legumelor fara asigurarea temperaturii controlate optime de pastrare in functie de produsul depozitat, fara un sistem de atmosfera controlata sau fara un sistem de eliminare a etilenei degajate, precum si fara un sistem de umidificare, duce la pierderi de pana la 60%-80% din cantitatea depozitata.

Noutatea pe care o aduce InterFrig Group intervine aici, in ceea ce priveste sistemul de atmosfera controlata. Sistemul de atmosfera controlata este un sistem cu un cost investitional seminificativ, din acest motiv fiind pretabil numai pentru capacitati de depozitare mari,  dar compania noastra ofera  o alternativa cu un cost investitional mult mai redus inclusiv pentru capacitati mai mici de depozitare chiar si de numai 150 t-200 t. Aceasta  alternativa consta intr-o tehnologie de eliminare a etilenei , un sistem revolutionar  patentat in Statele Unite pentru distributia si montajul caruia firma noastra a incheiat un parteneriat pentru Romania.

Aceasta tehnologie elimina etilena degajata de fructe, legume si flori si  distruge agentii patogeni cu o rata de eficienta de peste 90% fiind avantajos si penmtru depzoitele cu capacitati mari de pastrare, costul investitional in raport cu sistemul de atmosfera controlata putand fi mai redus cu pana la 25%.

 

Ca o dovada a faptului ca aceasta tehnologie reprezinta cu adevarat o alternativa la sistemele de atmosfera controlata, la incheierea ciclului de monitorizare a unuia dintre sistemele susmentionate de eliminare a etilenei care s-a instalat in cadrul unui depozit de pastrare mere pe termen lung,  s-au constatat urmatorele:

–          Perioada de depozitare si monitorizare: 20.10.2012– 20.05.2013. Data de 20.10.2012 este si data instalarii echipamentului, data la care clientul avea deja mere depozitate

–         Cantitate depozitata: clientul a pastrat 200 de box-paleti  in aceasta camera frigorifica x 300 kg / boxpalet  = 60.000kg  = 60 tone mere

–         Cantitate pierduta pe durata integrala a depozitarii – 5 paleti x 300 kg = 1500 kg = 1,5 tone mere.

–          Procentul de pierdere a fost de 2,5 %  din marfa depozitata in aceasta camera frigorifica  (La data instalarii echipamentului si a punerii in functiune merele erau deja depozitate.)

  1. Cum ati simtit evoultia pietei in domeniul tehnologiilor pe care le promovati in anul 2013 comparativ cu anul 2012?

R:  Piata s-a comportat la fel ca si anul anterior, cu putine proiecte noi, cu tema de investitii si o circulatie foarte greoaie a fluxurilor financiare si de aceea a devenit si extrem de concurentiala. Insa tocmai faptul ca ne aflam in continuare intr-o piata dificila, cu fluctuatii puternice de la o perioada la alta, ar trebui sa ii determine pe cei din domeniul agro-aimentar sa investeasca in capacitati de depzoitare pentru a se putea proteja de perioadele in care produsele dumnealor inegsitreaza scaderi de prêt, pentru a le pastra in bune conditii si a putea sa le valorifice la momentul in care pretul este unul satisfacator in piata.

 

  1. Care sunt obiectivele companiei Dumneavaostra pentru urmatoaele 12 luni?

R: Primul obiectiv este cel de a promova pachete de tehnologii eficiente pentru industria alimentara, asa cum este pachetul alcatuit din instalatii frigorifice, de umidificare, de aerare si eliminare etilena/atmosfera controlata destinate depozitarii pe termen lung a fructelor si legumelor, dar si a radacinoaselor.

Un alt obiectiv este cel de promova tehnologiile de pastrare pe termen lung a cepei si cartofului, care pe langa instalatiile frigorifice necesita un sistem complet diferit de ventilare, cu camera de presiune si canale de ventilare pentru depozitare vrac.

Nu in ultimul rand dorim sa continuam activitatea de diversificare a segmentelor de clienti carora ne adresam si  sa ne consolidam pozitia si in domeniul HoReCa, unde anul acesta am finalizat cu succes un proiect unic in Romania la acest moment, respectiv climatizarea si ventilarea (evacuare aer viciat si aport de aer proaspat tratat) pentru un cort de evenimente cu capacitatea de 600 persoane. In cadrul acestui proiect am furnizat si intalat de asemenea si echipamentele pentru bucataria industriala  care deserveste cortul de evenimente.

 

  1. Care este lucrarea de referinta din  intervalul 2012 – 2013 care va face sa fiti cu adevarat mandru?

R: Va pot enumera mai multe lucrari, din difeite campuri ale industriei alimentare, care ne fac pe toti cei din echipa InterFrig Group sa fim extrem de mandri: o fabrica de procesare carne cu capacitatea de 10 tone pe zi la Focsani, un depozit de mere de 900 mp la Barlad, un abator la Constanta, cortul de evenimente de 600 persoane la Focsani, un supermarket la Bacau. Mai multe informatii precum si imagini din cadrul acestor lucrari puteti gasi la adresele http://www.interfrig-group.ro/frig-industial.html

http://www.interfrig-group.ro/frig-comercial.html

http://www.interfrig-group.ro/ventilatie-climatizare.html

  1. Daca ati fi un producator, procesator sau comerciant in domenul industriei alimentare si ati avea un buget limitat pentru a va dezvolta afacerea, pentru a face o investitie, cum ati proceda?

R: Avand in vedere conjunctura pietei si faptul ca trebuie sa fim eficienti ca sa ne putem mentine preturile de vanzare la un nivel pe caré piata sa il accepte pentru produsele noastre, cu siguranta voi pune in practica zicala “sunt prea sarac pentru a cumpara lucruri ieftine”.

Astfel, daca as fi un producator de legume, fructe, radacinoase, ceapa sau cartofi as urmari sa realizez un depozit de pastrare care sa imi permita sa nu mai vand productia “pe nimic” imediat dupa recoltare, atunci cand pretruile sunt la cel mai mic nivel. As cauta tehnologia optima in raport cu bugetul meu care sa imi asigure un nivel minim al pierderilor inregistrate pe durata depozitarii. Aceasta tehnologie cu un raport eficienta/cost investitional  optim consta in pachetul instalatie frig – instalatie umidificare – sistem eliminare etilena pe care compania noastra il ofera.. As discuta cu bancile, cu firmele de leasing  si chiar cu furnziorii pentru a putea asigura finantarea necesara, dar in niciun caz nu as continua sa imi vand recoltele la preturi minime.

Daca as fi un procesator de produse alimentare in actuala conjunctura de piata as deschide propria retea de vanzare cu amanuntul prin magazine specializate, pas cu pas, magazin cu magazin, asigurand astfel un flux de numerar imediat si un nivel de adaos mai ridicat decat in cazul desfacerii produselor prin hypermarket-uri . Compania noastra ofera solutii eficiente pentru echiparea acestor magazine, precum si finantare in parteneriat cu companii de leasing de prestigiu cu care firma noastra colaboreaza pentru finantarea acestui tip de aplicatii.

  1. Daca ati descrie compania dvs. intr-o fraza, care ar fi aceea?

De la idée la punere in functiune, de la proiectare la finalizare,  suntem firma care va aduce solutia cea mai eficienta necesara aplicatiei dvs. din sectroul industriei alimentare.

Si as adauga aici si unul dintre sloganurile noastre: “Nu urmarim profitul ca scop in sine, ci numai insotit de respect.”

InterFrig Group este o firma ce actioneaza la nivel national, cu capital integral romanesc, fondata in anul 2005 la Constanta. Pornind ca si contractor de specialitate in domeniul frigului industrial in sectorul alimentar, compania e evoulat  continuu ca si grad de competenta, reusind sa-si diversifice campurile de activitate si devenind astfel  un integrator care ofera solutii ”la cheie” pentru urmatoarele aplicatii:

–          Supermarket

–          Depozite frigorifice alimentare (carne, lactate, oua)

–          Depozite frigorifice legume-fructe

–          Depozite frigorifice agricole  (ceapa, cartofi, radacinoase)

–          Abatorizare

–          Procesare carne

–          Procesare lapte

–          HoReCa

Proiectarea, selectarea si furnizare echipamentelor  si  a materialelor, transportul, montajul, punerea in functiune, service-ul in garantie si post-garantie, sunt elemente ale unui pachet complet care inglobeaza produsele promovate:

–          Mobilier frigorific si neutru supermarket

–           Instalatii frigorifice de refrigerare, congelare si conditionare

–          Instalatii frigorifice cu dezumidificare controlata

–          Instalatii de climatizare si ventilare (evacuare aer viciat si aport de aer proaspat tratat)

–          Tuneluri de congelare si camere de racire rapida

–          Camere frigorifice , inchideri izolate si usi frigorifice

–          Tablouri electrice de comanda si Automatizari

–          Sisteme de monitorizare

–          Sisteme anti-inghet pardoseala

–          Instalatii umidificare

–          Instalatii eliminare etilena, bacteria aerobe si mucegaiuri

–          Instalatii atmosfera controlata

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
[google-translator]