Ghiduri și SfaturiInterviuri experti

Solutii eficiente de protectie antifoc pentru hala ta

 foc

Atunci cand vrem sa construim o hala, pe langa toate aspectele care tin de constructia acesteia, trebuie sa avem in vedere si o serie de solutii eficiente care contribuie la siguranta spatiului si sa luam masurile necesare impotriva expunerii la incendiu.

Dupa cum bine stim, pentru abordarea aspectelor sigurantei la foc, toate constructiile trebuie sa aiba stabilit gradul de rezistenta la foc si riscul de incendiu, elemente care stau la baza analizei fiecarui caz in parte. Halele fac parte din categoria cladirilor de productie si/sau depozitare  fiind incadrate in categoria care prezinta un risc mare de incendiu. Ce facem pentru a preveni aceste riscuri?

Din pacate, in Romania prea putin se tine cont de normativele privind protectia anti-foc a constructiilor, iar de cele mai multe ori, atunci cand se ajunge la discutia cu privire la masurile de siguranta impotriva incendiilor, investitorii de hale prefera sa lase decizia in mana proiectantilor sau a constructorilor. Motivul?  Lipsa de informare si odata cu aceasta si bugetul redus pe care vor sa il aloce acestui segment.

Si totusi, nu sunt de zeci de ori mai mari pagubele in cazul unui incendiu decat daca am aloca inca de la inceput bugetul pentru protectia anti-foc a halei? Toate aceste masuri pot salva vieti omenesti si pot limita pagubele pe care le focul le produce.

Specialistii in domeniul protectiei anti-foc ne recomanda cum sa ne protejam impotriva expunerii la incendiu a halei, inca din momentul in care o construim :

  • In primul rand, putem sa prevenim un incendiu inainte ca el sa se intample si pagubele materiale si umane sa fie deja instalate. In ultima perioada au fost multe cazuri de incedii precum cel de la hala de dezmembrari auto din comuna Simnicu de Sus, Craiova sau cel de la Complexul  Comercial Rahova din Bucuresti.
  • Atunci cand investitotii vor sa construiasca o hala, trebuie sa aiba in vedere si separarea zonei de productie de cea de depozitare deoarece exista un risc mai mare de incendiu si o data cu aceasta, pagubele sunt subtantiale.
  • Pe de alta parte, costurile pentru protectia anti-foc a halei sunt mult mai mici daca aceasta se face inca de la inceput si nu in momentul in care sunt depozitate anumite materiale si functioneaza de exemplu si linia de productie.  Mai mult, protectia anti-foc asigura si o prima mai mica de asigurari.
  • Ce inseamna asta ca si investitie? Mult mai putin decat ar insemna sa recostruim si sa dotam hala de la zero: pretul unui kg de vopsea e in jur de 12-15 euro, iar ca idee, pentru un metru de structura ar insemna 2 kg de vopsea, in functie de structura. Daca structura e realizata din material de calitate, atunci stratul de vopsea poate fi mai mic.

Articol realizat cu sprijinul  Romfire Protect Solutions.

 

Ai produse din domeniul industrial pe care vrei sa le faci cunoscute si vrei sa ne ajuti sa educam piata pe acest segment?

Contacteaza-ne AICI si impreuna vom alege varianta cea mai potrivita de promovare pentru tine!

infoHALE-noutati-din-segmentul-industrial-din-Romania

 

Sursa foto




Related Articles

Back to top button