Termeni si conditii

Termeni si conditii de utilizare pentru www.infohale.ro

1.Acceptul dumneavoastra

Utilizand si/sau vizitand pagina de web infohale.ro (inclusiv tot continutul disponibil prin acest site), ACCEPTATI AUTOMAT TERMENII ŞI CONDITIILE DE UTILIZARE A PAGINII WEB. In situatia in care nu sunteti de acord cu acestia, va rugam sa incetati utilizarea serviciilor furnizate prin intermediul portalului www.infohale.ro

2 Declaratia dreptului de autor

2.1 Portalul infohale.ro cade sub incidenta legii dreptului de autor. Denumirea Portalului, forma lui, redactarea lui, sistemul lui, grafica si sistemul de semnalizare grafica al acestuia, vizualizarea lui, structura bazelor de date, continutul acestuia, orice continut fotografic, de text si de grafica, respectiv amplasarea acestora, precum si toate acele caracteristici tehnice, care au legatura cu Portalul, si cu proiectarea, realizarea, exploatarea serviciilor acestuia sunt sub protectie juridica. Este interzisa preluarea partiala, sau totala ale acestora; utilizarea acestora sub orice forma este posibila doar cu acordul expres in scris in acest sens al proprietarului de drept SC IBC Focus SRL.

Este interzisa publicarea, valorificarea, stocarea in alta baza de date publica (accesibil liber, sau urmat de inregistrare, gratuit sau contra cost) a permite descarcarea de pe Portal sau a utiliza in acest scop sub orice forma fara acordul scris in prealabil al proprietarului de drept,continutul integral al Portalului infohale.ro, al datelor, informatiilor care provin de acolo in forma nemodificata sau modificata, reeditata.

Siglele si denumirile de produs IBC Focus si infohale IBC Focus sunt marcile comerciale inregistrare ale firmei IBC Focus SRL, utilizarea acestora sub orice forma se poate face doar cu acordul prealabil scris al proprietarului de drept in acest sens.

A. DISPOZITII GENERALE

1. DOMENIUL DE APLICARE A DISPOZITIILOR

Termenii si conditiile generale de utilizare (denumite in continuare termeni sau conditii) reglementeaza relatia contractuala dintre SC IBC Focus SRL, persoana juridica romana si un utilizator inregistrat (user) al serviciului (definit mai jos), domiciliat/rezident in Romania. IBC Focus SRL este de acord sa furnizeze serviciul, astfel cum este definit in contract si in cele ce urmeaza, numai cu conditia acceptarii acestor termeni de catre utilizator.

2. SERVICII

2.1 IBC Focus SRL ofera o platforma online (serviciul), prin intermediul unui portal www.infohale.ro, care permite utilizatorilor sa vizualizeze informatii despre piata instalatiilor din Romania. Pe site exista informatii obtinute de catre specialistii IBC Focus SRL, care vor face eforturi in limite rezonabile pentru a corecta si a actualiza informatiile de pe site. In cazul in care se identifica situatii in care informatiile nu sunt corecte, va rugam sa ne indicati aceste situatii pentru a le remedia.

2.2. Utilizator – in sensul termenilor si conditiilor – este fiecare persoana, fizica sau juridica, inregistrata ca utilizator al serviciului, cu scopul de a se informa despre piata instalatiilor si/sau de a obtine informatii conform relatiei contractuale negociate si semnate in avans.

3. CONT DE UTILIZATOR

3.1 Toti utilizatorii trebuie sa aiba capacitate juridica deplina pentru a incheia din punct de vedere juridic contracte. Toti utilizatorii care sunt persoane fizice trebuie sa fi implinit varsta de 18 ani.

3.2 Utilizarea serviciului necesita incheierea unui contract de prestari-servicii cu SC IBC Focus SRL si in functie de optiunile alese, se va aloca un user unic si parola pentru fiecare persoana – utilizatoare a portalului. Daca utilizatorul isi schimba ulterior datele contractuale ce afecteaza in sensul schimbarii accesului userului, este obligat sa informeze imediat IBC Focus SRL, in scris, cu privire la modificarile survenite.

3.3. Utilizatorul va primi un nume de utilizator (user) si o parola care, impreuna, constituie datele de acces. User-ul este reprezentat dintr-un nume ales de catre Client, ce va fi folosit pentru accesarea contului de utilizator de pe site, precum si pentru corespondenta de pe portal intre IBC Focus SRL si utilizator. Utilizatorul este obligat sa pastreze secrete datele sale de acces si sa nu permita accesul neautorizat al unei terte parti. Daca utilizatorul isi pierde datele de acces sau daca stie sau crede ca datele sale de acces sunt folosite de catre o terta parte, trebuie sa comunice acest lucru imediat catre IBC Focus SRL. In caz contrar, se vor considera incalcate Clauzele de confidentialitate iar utilizatorul si societatea-client este pasibila la plata unor despagubiri echivalente cu de 7 ori valoarea contului ales, conform contractului de prestari-servicii semnat. Detalii despre cum IBC Focus urmareste si detecteaza activitatea utilizatorilor gasiti la paragraful 4.2 si 4.3.

3.3.1 Utilizatorul este obligat ca la fiecare accesare a Portalului sau la utilizarea serviciilor oferite sa actioneze in mod legal. Utilizatorul se obliga sa:

nu modifice, distribuie, transmita, afiseze, publice, reproduca, acorde licente, creeze produse derivate, transfere sau vinda orice fel de informatii sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul acestui site web;
nu foloseasca si sa nu permita vreunui tert (si sa nu il autorizeze) sa foloseasca serviciul IBC Focus pentru a transmite sau a receptiona materiale care contravin dispozitiilor legale in vigoare sau au un continut obscen, abuziv, vulgar, defaimator, ofensator, amenintator, incalca orice alt drept de proprietate intelectuala sau este in orice alt mod ofensator;
nu desfasoare (si sa nu permita) activitatea de cracking sau hacking, sau atacurile de tipul „Denial of Service”. Utilizatorii care violeaza securitatea sistemelor sau retelelor vor fi actionati in instanta, civil si penal.
3.4 Utilizatorul este de acord sa nu faca raspunzator si sa nu actioneze IBC Focus in justitie atat cu privire la orice pretentie ridicata de catre un tert, rezultata din utilizarea serviciului si a Internetului de catre Utilizator, cat si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecinta sau de alta natura), costuri, actiuni, procese, pretentii, cheltuieli (inclusiv cheltuieli de judecata) sau alte raspunderi, suferite in vreun fel sau provocate direct de IBC Focus ca urmare a incalcarii sau ignorarii de catre Utilizator a acestor conditii.

3.5 IBC Focus SRL isi rezerva dreptul de a refuza/anula/bloca accesarea contului de utilizator, in urmatoarele situatii:

existenta unor banuieli ca utilizatorul nu doreste folosirea serviciului in scopul propus prin prezentul act;
in caz de pierdere a datelor de acces sau in momentul aparitiei suspiciunii de utilizare abuziva a accesului la date de catre orice persoana;
utilizatorul a incalcat oricare dintre termeni sau
daca orice actiune a utilizatorului determina aparitia unor motive rezonabile in acest sens.
In cazul in care un cont de utilizator este blocat de IBC Focus SRL, utilizatorul in cauza este exclus de la reinregistrare si de la deschiderea unui alt cont de utilizator pe www.infohale.ro, fara acordul scris de la IBC Focus SRL.

3.6 Dupa incheierea contractului de prestari servicii cu IBC Focus SRL, utilizatorul client va primi un e-mail de confirmare, care contine instructiuni de activare a contului sau. Drepturile si obligatiile dintre IBC Focus SRL si utilizator vor intra efectiv in vigoare in momentul in care IBC Focus SRL trimite e-mailul de confirmare a inregistrarii contului. Pentru a completa inregistrarea, utilizatorul trebuie sa acceseze link-ul de activare a contului, trimis in e-mail.

4. UTILIZAREA PORTALULUI WWW.infohale.RO

Conditia utilizarii www.infohale.ro este ca sa nu folositi informatiile si serviciile care se regasesc acolo in nici un scop ilegal, sau in scop interzis de prezentele conditii si notificari. Nu puteti utiliza serviciile sub nici o forma, care ar cauza avarierea, malfunctia, supraincarcarea sau deteriorarea serverelor IBC Focus, sau care ar impiedica pe ceilalti vizitatori in utilizarea serviciilor.

IBC Focus nu poate garanta ca accesul la www.infohale.ro va fi continua sau fara erori. IBC Focus nu este raspunzator pentru acele daune, care sunt cauzate de nefunctionarea corespunzatoare a portalului, deranjamentul acestuia, inaptitudinea la utilizare, schimbarea neautorizata de catre oricine ale datelor, virus de calculator, deranjament de linie sau de sistem.

IBC Focus isi rezerva dreptul de a modifica pe www.infohale.ro oricand, sau sub orice forma, sau sa desfiinteze accesul partial sau total la portal, sau sa stearga datele stocate cu notificarea prealabila al vizitatorilor.

Evident, IBC Focus face tot posibilul, dar nu-si asuma raspunderea, ca informatiile publicate pe Pagina sa satisfac deplin cerintele si asteptarile Dumneavoastra. IBC Focus in cursul elaborarii continutului Portalului de regula totdeauna procedeaza cu grija necesara, dar se poate intampla, ca informatiile publicate pe Portal sa fie nepunctuale, sau sa contina erori. Vizitatorii Portalului iau la cunostinta, ca este necesara verificarea detaliata a informatiilor inaintea utilizarii lor. Pentru eventualele daune cauzate de utilizarea informatiilor neverificate responsabilitatea ii revine exclusiv vizitatorului. IBC Focus nu poate fi tras la raspundere din cauza utilizarii informatiilor de pe Pagina, sau pentru daunele directe sau indirecte cauzate de lipsa de informatii. IBC Focus exclude propria raspundere pentru orice dauna cauzata de utilizarea informatiilor aflate pe Portal.

SC IBC Focus SRL isi rezerva dreptul de a modifica termenii si conditiile in orice moment, fara a motiva aceasta actiune si fara avizare prealabila. Utilizatorii vor fi instiintati pe pagina de internet dedicata termenilor si conditiilor asupra modificarilor survenite.

4.1 Declaratie de protectie a datelor

Firma Furnizoare de Informatii IBC Focus Srl (IBC Focus) gestioneaza datele utilizatorilor, care au ajuns in posesia ei prin intermediul utilizarii serviciilor oferite prin portalul www.infohale.ro conform legislatiilor in vigoare. Informatiile urmeaza a fi stocare pe serverul IBC Focus. IBC Focus va proceda la procurarea, gestionarea, utilizarea si furnizarea datelor utilizatorilor care au ajuns in posesia IBC Focus prin utilizarea Portalului in conformitate cu cele specificate in prezenta declaratie.

Informatiile colectate vor fi stocate de catre IBC Focus in medii care functioneaza in siguranta, care nu pot fi accesate in mod public. Toti angajatii IBC Focus cunosc politica de siguranta si de protectia datelor necesara functionarii Portalului, si protejeaza in mod devotat siguranta datelor Utilizatorilor. Desi IBC Focus aplica metodele generale obisnuite in vederea protectiei datelor Utilizatorilor, nu poate garanta siguranta perfecta ale Informatiilor Personale, respectiv a comunicatiei personale. De exemplu, daca o terta parte intercepteaza ilegal transmiterea de date, sau acceseaza datele stocate,IBC Focus nu raspunde pentru procurarea, utilizarea, schimbarea sau abuzul sub orice forma a datelor transmise catre el sau de el, respectiv a datelor stocate de el de catre terte persoane care procura aceste date ilegal – de exemplu accesand ilegal canalul de transmitere a datelor sau prin spargerea serverului – sau din greseala Utilizatorului.

IBC Focus sau oricare din angajatii sai nu are acces efectiv la modificarile aduse de catre utilizatori la pagina contului. In plus, IBC Focus apeleaza la furnizori externi pentru hostingul portalului www.infohale.ro. Prin aceasta cale, va asiguram ca orice informatie transmisa de catre alti utilizatori si/sau vizitatori ai portalului, va fi accesibila doar utilizatorului careia i-a fost destinata acea informatie.

4.2 Informatiile care urmeaza a fi colectate

IBC Focus poate colecta Informatiile de Grup si Personale legate de utilizatorii Portalului . În cazul in care Dumneavoastra dezvaluiti oricare dintre datele personale, prin aceasta va dati acordul, ca acestea sa fie tinute in evidenta si utilizate de catre IBC Focus conform celor prezentate mai jos.

Informatii de Grup: acele informatii, care caracterizeaza obiceiurile si celelalte modalitati de manifestare ale Utilizatorilor, ca si grup, dar care nu se refera la persoana Utilizatorului. Acest tip de informatie de regula se aduna prin datele de trafic, si poate include cookie-urile sau utilizarea adreselor IP. Utilizarea cookie-urilor se regaseste detaliat la capitolul Adrese IP si cookie-uri.

Informatii personale: acele informatii, pe care Utilizatorii furnizeaza benevol despre ei insusi, si care foloseste la identificare, cum ar fi numele, adresa de e-mail, denumirea firmei, adresa si numarul de telefon.

4.3 Adrese IP si cookie-uri

IBC Focus utilizeaza adresa IP ale utilizatorilor pentru:

administrarea Portalului
exploatarea eventualelor probleme legate de Portal
pentru identificarea Utilizatorilor
ca sa procure date statistice
identificarea utilizatorilor ilegali
protectia impotriva e-mailurilor nedorite (spam-uri)
IBC Focus poate utiliza cookie-uri. Cookie-urile sunt fisiere de texte, care sunt plasate pe calculatorul vizitatorilor de catre serverele web. Cookie-urile nu pot fi utilizate pentru lansarea programelor si nu sunt capabile sa infecteze cu virusi calculatoarele. Cookie-urile sunt emise in mod expres catre cate un Utilizator, si acestea pot fi citite doar de serverele web, care sunt sub acelasi domain (domeniu), ca si serverul web, care le-a emis. Scopul cookie-ului este acela, ca sa semnaleze serverului web, ca Utilizatorul a mai vizitat pagina respectiva de web. Cookie-urile ofera posibilitatea pentru IBC Focus sa urmareasca cat de des viziteaza Utilizatorii Portalul si ce activitati desfasoara pe durata accesarii acestuia. În acest fel IBC Focus poate urmarii cati vizitatori si cu ce scop au vizitat Portalul. Utilizatorul poate opta, daca permite sau nu utilizarea de cookie-uri. În configurarea de baza a majoritatii browserelor, cookie-urile sunt permise, dar Utilizatorii de regula pot modifica configuratia browserului si pot bloca cookie-urile. Daca nu permiteti utilizarea cookie-urilor, nu veti putea neaparat utiliza integral serviciile Portalului.

4.43 Utilizarea Informatiilor de Grup

IBC Focus poate colecta, stoca, poate da publicitatii, poate include in rapoarte, respectiv poate dezvalui sau utiliza prin alte metode Informatiile de Grup, cu conditia sa nu identifice prin acestea persoana unor Utilizatori. IBC Focus nu stabileste conexiuni intre Informatiile Personale si Informatiile de Grup colectate.

IBC Focus poate utiliza Informatiile de Grup:

la realizarea analizelor statistice despre caracteristicile colective si despre comportamentul Utilizatorilor
sa masoare comportamentul vizitatorilor legat de anumitele domenii ale Portalului
sa simplifice si sa mareasca eficacitatea utilizarii
sa diagnosticheze eventualele probleme legate de serviciu
sa evalueze eficacitatea Portalului si sa imbunatateasca continutul acestuia
sa-si dezvolte produsele
sa administreze si sa urmareasca Portalul
IBC Focus poate folosi Informatiile de Grup colectate si la informarea partenerilor sai despre numarul acelor vizitatori, careu au vizualizat unele elemente de continut si/sau au accesat acestea. În cursul acestor actiuni, IBC Focus nu furnizeaza Informatii Personale partenerilor sai.

4.5 Utilizarea Informatiilor Personale

IBC Focus dezvaluie fara acord Informatiile Personale doar in cazurile, cand este obligat de lege la aceasta actiune, sau daca considera de buna credinta, in vederea:

respectarii prevederilor legale sau sa colaboreze cu un proces juridic,
protejarii drepturilor sau proprietatii IBC Focus
validarii Conditiilor de Utilizare ale infohale.ro
procedarii in acele cazuri urgente, in care trebuie sa protejeze siguranta colectiva sau personala a Utilizatorilor.
4.6 Partajarea Informatiilor Personale

IBC Focus nu va vinde, sau divulga catre terti fara acordul Utilizatorului Informatiile Personale, doar in cazurile permise si mentionate la pct. 4.4 din prezentul document.

4.7 Acceptarea Declaratiei de Protectia Datelor

Utilizatorul prin utilizarea Portalului recunoaste faptul ca a luat la cunostinta si accepta cele incluse in prezenta Declaratie de protectie a datelor. Cu fiecare utilizare a Portalului recunoaste, ca accepta in continuare si dupa fiecare schimbare, Declaratia de protectia datelor modificata. În cazul in care Utilizatorul nu accepta cele incluse in Declaratia de protectie a datelor in vigoare, IBC Focus ii atrage atentia sa paraseasca imediat Portalul. Conditia utilizarii in continuare a Portalului este acceptarea Conditiilor de utilizare si Declaratiei privind drepturile de autor.

IBC Focus depune toate eforturile rationale in vederea sigurantei datelor Utilizatorilor, cu toate acestea asteapta confirmarea Utilizatorilor la adresa office@infohale.ro in cazul in care ar sesiza, ca oricare dintre punctele prezentei declaratii nu ar fi respectate.

B. ALTE DISPOZITII

1. Exceptii

Nici o renuntare sau intarziere in aplicarea drepturilor oricarei parti nu poate aduce atingerea sau restrangerea drepturile celeilalte parti si nici o renuntare la orice astfel de drepturi nu se considera a fi o renuntare la orice alte drepturi ulterioare.

2. Independenta clauzelor

In cazul in care oricare dintre prevederile prezentilor termeni este considerata de catre o instanta cu jurisdictie competenta a fi nula sau neaplicabila, in totalitate sau partial, o astfel de prevedere va fi stearsa din acesti termeni, iar restul prevederilor prezentilor termeni continua sa fie in deplina vigoare si sa produca efecte.

3. Drepturile tertilor

Nici o clauza a acestor termeni nu este destinata pentru a conferi un beneficiu sau un drept nici unei terte persoane care nu este parte la prezentul act.

4. Acorduri si conflicte

Raporturile dintre SC IBC Focus SRL si utilizatori sunt reglementate de prezentii termeni si conditii.

IBC Focus si vizitatorii incearca sa rezolve litigiile cauzate de vizitarea Portalului, precum si de utilizare a informatiilor si serviciilor pe cale amiabila. Încazul in care acesta nu ar da rezultate in termen de 60 de zile calendaristice, atunci vor trece la rezolvarea litigiilor pe cale juridica. Pentru a rezolva litigiile de acest gen, in functie de competenta, Partile se supun competentei Judecatoriei Centrale de Sector din Pest, respectiv Judecatoriei.

5. Forta Majora

IBC Focus nu isi asuma responsabilitatea pentru imposibilitatea de a se conforma obligatiilor prevazute in aceste conditii, ca rezultat al oricarei cauze aflate in afara controlului sau, incluzand, dar nelimitandu-se la evenimente fortuite, conditii meteorologice nefavorabile, actiunea sau inactiunea guvernului sau a altor autoritati, a altor retele de care firma IBC Focus nu este responsabila.

6. Jurisdictie

Portalul www.infohale.ro este controlat de catre IBC Focus. Prin accesarea acestui Portal, Utilizatorul accepta ca aceste conditii si orice disputa legata de ele sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile Romaniei, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti de pe teritoriul Romaniei. Acest site web poate fi accesat de oriunde din Romania si de peste hotare. IBC Focus nu ofera nici o asigurare ca, ceea ce acest site contine se supune legilor (inclusiv celor de proprietate intelectuala) altor tari in afara Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.

NOTA DE INFORMARE PRIVIND PROTECTIA DATELOR PERSONALE

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, IBC Focus are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

Scopul colectarii datelor este:

de mentinere a conturilor de acces online, evidenta membrilor si a clientilor
oferirea de produse si/sau servicii de catre membrii site-ului catre dumneavoastra
solutionarea intrebarilor, solicitarilor, propunerilor si sugestiilor dumneavoastra
procesarea comenzilor sau cererilor dumneavoastra
emiterea documentelor de facturare
alocarea sau oferirea unor eventuale recompense, reduceri sau beneficii.
Completarea datelor personale nu este obligatorie. Necompletarea sau stergerea lor impiedica:

deschiderea si mentinerea contului dumneavoastra de acces online;
obtinerea de catre dumneavoastra a produselor si serviciilor oferite
Informatiile private inregistrate sunt destinate utilizarii de catre IBC Focus si partenerii contractuali ai acestuia. Datele cu caracter privat nu sunt disponibile public, exceptie facand datele care apar in documente oficiale conform legii si care pot fi accesate de catre membrii site-ului (nume asociati si administratori).

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la IBC Focus. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

Observatii

Orice persoana fizica are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarile datelor sale personale in scopuri de marketing direct;

Persoanele juridice nu fac obiectul Legii nr. 677/2001.