Stiri

Depozit logistic si platforma pentru supermarketuri la Cluj

Reţeaua de supermarketuri Profi a anunţat că a creat două mari depozite logistice la Cluj şi Ploieşti pentru ca mărfurile să ajungă mai repede la aceste unităţi, respectiv trei platforme specializate în preluarea produselor agricole locale la Cluj, Timişoara şi Bucureşti, alta urmând a fi inaugurată în zona Moldovei.

Trei unităţi au fost inaugurate la Dej (492 mp), Bucureşti (319 mp) şi Bacău (327 mp). Strategia prevede o reţea cu 600 de centre şi cu peste 8.000 de angajaţi. Pe de altă parte, conducerea companiei se opune proiectului legislativ care prevede închiderea marilor centre comerciale în weekend.„Având în vedere că doar două din cele 300 de magazine Profi au suprafeţe de vânzare mai mari de 800 mp, putând fi închise ca urmare a schimbării legislaţiei, această propunere de modificare a legislaţiei ar afecta pozitiv lanţul nostru.

Cu toate acestea, noi considerăm că o astfel de interdicţie este cât se poate de dăunătoare pentru economia românească deoarece este de natură să limiteze concurenţa loială în condiţiile în care orice piaţă cu adevărat sănătoasă se bazează tocmai pe o concurenţă sănătoasă. Noi ştim că doar piaţă poate regla aceste mecanisme, nu intervenţiile artificiale din partea autorităţilor”, a declarat Călin Costinaş, director general adjunct al Profi România.

„Urmările unei astfel de decizii sunt uşor de anticipat: pierderea unui important număr de locuri de muncă, mărirea cantităţilor de produse care se depreciază şi se aruncă şi o creştere a preţurilor pe care clienţii ar urmă să le plătească. Hai să ne imaginăm o situaţie similară dar dintr-un alt domeniu: consideraţi că ar fi benefic să fie interzis duminică transportul cu tramvaiul şi autobuzul pentru a favoriza, să zicem, taximetriştii ? Într-un asemenea caz, nu ar rezulta că oamenii vor cheltui mai mult, artificial, pe transport?”, susţin reprezentanţii Profi.

Sursa
Related Articles

Back to top button