Analize de piață

Analiză: Cum a evoluat domeniul industrial în ultima lună?

În ultimele 30 de zile au fost identificate 627 proiecte industriale la nivel național. Potrivit datelor obținute cy ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, șantierele ocupă o suprafață de 2,93 milioane mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 6,78 miliarde RON.

În topul județelor cu cele mai multe investiții industriale se află Bihor, cu un total de 73 proiecte. Următoarea poziție este ocupată de Ilfov cu 49 proiecte.

348 spații de depozitare

Mai multe de jumătate dintre proiectele industriale înregistrate în ultima lună sunt spații și parcuri logistice (348). De asemenea, au fost identificate și 185 unități de producție, 74 spălătorii auto, 75 proiecte de zoo/bio tehnie și 66 ateliere de reciclare.

În ce stadii sunt proiectele monitorizate?

Cele mai multe proiecte industriale monitorizate în ultima lună sunt în autorizare, stadiu ideal pentru ofertarea cu servicii sau materiale de construcții. Următoarele poziții sunt ocupate de proiectele în construcție (107) și cele înainte de execuție (101).

Top 3 proiecte în fucție de suprafață
  • WDP Industrial Park Cluj – Depozit logistic cu spații administrative, Cluj, 188.000 mp
  • Parc industrial VGP Park, Brașov, 180.000 mp
  • Complex agro-alimentar: hale producție panificație și patiserie, hale depozitare și parc fotovoltaic, Tulcea, 132.735 mp
102 proiecte cu finanțare public-privată

Așa cum era de așteptat, majoritatea proiectelor au finanțare privată (510). Totuși, potrivit VICTA.ro, peste 16% dintre proiecte au finanțare public-privată (102 proiecte), în timp ce doar 17 sunt publice.

Related Articles

Back to top button