Ghiduri și SfaturiStiri

POARTA AUTOPORTANTĂ – specificații și avantaje

Porțile autoportante constituie una dintre cele mai moderne soluții pentru accesul în curte fiind cea mai buna alegere atât pentru spațiile rezidențiale, cat și pentru incintele industriale. Ele mai poartă și denumirea de porți cantilever.

Sistemul de rulare al unei porți autoportante este special, deosebindu-se de cel al porților culisante prin modalitatea de prinde a șinei, aceasta fiind sudată direct pe poartă, în timp ce cărucioarele cu role sunt fixate pe beton.

Porțile autoportante pot fi realizate din oțel, aluminiu sau inox, ansamblul de funcționare fiind compus din: șină, cărucior cu role, ghidaje, opritoare și cremalieră (pentru variantele automatizate). Lungimea unei porți autoportante este cuprinsă între 3 și 20 m, în timp ce greutatea poate atinge chiar și 2000 kg.

Suprafața fundației din beton pe care vor fi instalate cărucioarele cu role se calculează în funcție de lungimea și greutatea porții autoportante.

Datorită poziției suspendate culisarea porților autoportante nu va fi blocată eliminându-se posibilitatea acumulării de praf, noroi sau zăpadă. Astfel, acest tip de poartă este ideal pe timp de iarnă deoarece nu necesită deszăpezire.

Avantajele porților autoportante:

  • Montare ușoară
  • Funcționare silențioasă
  • Durabilitate și siguranță sporite
  • Design modern

EURO NARCIS, reprezentant al companiei italiene COMUNELLO în România, distribuie o gamă variată de KIT-uri și accesorii pentru porți autoportante, respectând cele mai înalte standarde ale calității.

 
Related Articles

Back to top button