Stiri

Circa 900.000 mp de spații industriale ocupați de producătorii de componente auto

Producătorii de componente pentru industria automotive ocupă aproximativ 900 mii mp în unități de producție proprii sau în cadrul parcurilor industriale, iar în 2021 aceștia s-ar putea extinde.

În prezent, producătorii de componente auto închiriază cel puțin 350.000 mp de spații industriale și dețin peste 500.000 mp pentru fabrici proprii, menționează Valentin Achim, consultant Industrial Department JLL România.

Dezvoltarea infrastructurii influențează piața producătorilor de componente auto

Specialiștii estimează o creștere a pieței odată cu noile tronsoane de infrastructură rutieră care, odată terminate, vor atrage investitori. Valentin Achim menționează faptul că România devine tot mai atractivă pentru investitorii străini, dată fiind istoria țării în industria automotive și calificarea forței de muncă.

Piața spațiilor industriale a depășit în 2020 pragul de 5 milioane mp, iar anul acesta este estimată apariția altor 575 mii mp. Cererea tot mai mare de spații logistice este încurajată de retaileri. Odată cu îndreptarea atenției consumatorilor către cumpărăturile online, distribuitorii sunt nevoiți să investească în unități de depozitare pentru a-și asigura stocurile. 

Mai mult, potrivit datelor obținute cu ajutorul singurei asistente de vânzare la șantiere, VICTA.ro, un aport semnificativ la numărul total de construcții industriale l-au avut și spațiile de producție. În 2020 au fost identificate 2223 spații de depozitare și 1322 unități de producție, dintr-un total de 4351 proiecte industriale.

Related Articles

Back to top button