Stiri

LafargeHolcim investeșt 3,4 miliarde de dolari în acoperișuri solare. Vor să devină cel mai sustenabil furnizor de materiale de construcții

Pe măsură ce prioritățile se schimbă, LafargeHolcim, cel mai mare producător de ciment din lume, a fost de acord să cumpere firma specializată în acoperișuri Firestone Building Products pentru 3,4 miliarde de dolari.

Sursa: Gettyimages

Într-un comunicat emis săptămâna trecută, LafargeHolcim a declarat că Firestone Building Products (FSBP) a jucat un rol important în atenuarea pierderilor de energie prin acoperișurile clădirilor. Astfel, gigantul producător de ciment a decis cumpărarea companiei specializate în acoperișuri izolate, solare și verzi, de la afacerea cu pneuri și cauciuc Bridgestone Americas.

Jan Jenisch, CEO LafargeHolcim, a descris această mișcare ca „o potrivire perfectă” pentru obiectivul companiei sale „de a deveni cel mai sustenabil și mai inovator furnizor de materiale de construcție în viitorul apropiat”.

Industria în schimbare

Impactul industriei construcțiilor asupra mediului este semnificativ și, potrivit unui raport din 2018 al Chatham House, se produc anual peste 4 miliarde de tone de ciment. Potrivit sursei, acest lucru reprezintă aproximativ 8% din emisiile globale de CO2. Pe măsură ce îngrijorarea cu privire la mediu crește, companiile pun tot mai mult accent pe clădirile sustenabile și verzi.

Achiziționarea FSBP suplimentează celelalte produse LafargeHolcim, inclusiv betonul ECOPact, despre care compania susține că poate avea „cu 30% până la 100% mai puține emisii de carbon comparativ cu betonul standard (CEM I)”.

Potrivit companiei, achiziția FSBP va adăuga la rețeaua sa trei laboratoare de cercetare și dezvoltare, 1.800 de puncte de distribuție și 15 unități de producție. Privind în viitor, LafargeHolcim menționează că dorește „globalizarea rapidă a afacerii”.

Beneficiile acoperișurilor solare

Panourile solare sunt utilizate din ce în ce mai des, de la supermarketuri și stadioane sportive până la parcări și clădiri de birouri. Așa-numitele „acoperișuri verzi” sunt, de asemenea, văzute ca o modalitate de îmbunătățire a modului în care funcționează clădirile și interacționează cu mediul înconjurător. 

Potrivit Societății Horticole Regale, acoperișurile verzi pot contribui la creșterea calității aerului urban, la calitatea izolării și la oferirea de habitate pentru vietăți sălbatice, cum ar fi insectele și păsările. De asemenea, conform Vancouver Convention Center din Canada , acoperișul solar „acționează precum un izolator”, reducând pierderile de căldură până în timpul iernii.




Related Articles

Back to top button