Stiri

Maramureș: Baia Mare va avea două parcuri industriale

Cele două parcuri industriale care urmează a fi construite vor susține mediul de afaceri și dezvoltarea municipiului Baia Mare, a declarat primarul Cătălin Cherecheș.

www.administratie.ro

„Municipiul Baia Mare prin iniţiativa mea a lansat două proiecte de hotărâre pentru înfiinţarea Parcului Industrial Vest, având ca şi delimitare str. Gării, bvd. Unirii, bvd. Independenţei, limita teritorială cu oraşul Tăuţii Măgherăuş şi comuna Recea. Este zona nouă industrială, spaţiu în care deja se află două societăţi comerciale importante – Aramis (cu capital românesc) şi Italsofa (cu capital integral italian), doar cele două societăţi au aproape 10.000 de angajaţi. (…) Ducem acest proiect mai departe spre Aeroportul Internaţional Maramureş(…) E şi o chestiune care ţine de respectul care-l avem faţă de mediul de afaceri care a activat până acum în municipiul Baia Mare, toţi cei care au investit, au pus pe masă pâinea multor familii din Baia Mare. Introducem în aceste perimetre ale parcurilor industriale tot ceea ce înseamnă societăţi care astăzi, există şi ele trebuie să beneficieze de facilităţile pe care ar urma să le aibă alţi noi investitori care ar fi tentaţi de a fi într-un astfel de parc industrial”, a spus Cătălin Cherecheş.

Potrivit primarului, un al doilea parc industrial va funcţiona în vecinătatea unor vechi situri din metalurgie, acum dezactivate.

„Celălalt parc industrial este legat de zona fostă industrială veche a oraşului, respectiv zona Pheonix-Cuprom (fost combinat metalurgic n.red.), dar şi zona fostei societăţi de construcţii de perioada comunistă (Agecom n.red), şi perimetrul este delimitat de strada M. Eminescu, Oborului, Electrolizei, Vasile Lucaciu, Forestierilor. Eu consider că trebuie susţinute societăţile comerciale care activează acolo, astăzi, dar trebuie să găsim modalitatea atât pe fonduri europene, dar şi în parteneriat cu investitori îşi doresc să activeze în parcul industrial pentru decontaminarea zonei Cuprom. (…) În această zonă (Cuprom n.red.) vom avea o suprafaţă de aproximativ 5 hectare, şi un parc tehnologic pe care intenţionăm să-l realizăm din fonduri europene în perioada de finanţare 2021-2027, împreună cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, respectiv cu operatori economici relevanţi, fiind o investiţie de aproximativ 50 milioane euro, iar cofinanţarea de 20 de milioane euro, substanţială, iar mediul de afaceri joacă un rol important în această cofinanţare”, a spus Cătălin Cherecheş.





Related Articles

Back to top button