InfoHaleStiri

Producția industrială: 5 predicții pentru 2021

Pandemia a afectat majoritatea ramurilor economice, inclusiv producția industrială. Cu toate acestea, specialiștii își mențin optimismul cu privire la viitor. În ciuda faptului că 60% dintre producători au simțit puternic impactul COVID-19, un sondaj recent realizat arată că o parte din liderii producători sau retaileri au cunoscut o creștere semnificativă sau modestă a veniturilor companiei în timpul pandemiei.

În 2021, specialiștii estimează că producția va deveni mai agilă și mai flexibilă. Iată cinci predicții pentru anul acesta:

Producția locală

Sectorul producției industriale se va orienta spre producția locală, acolo unde are loc și vânzarea. Acest lucru va fi în primul rând condus de tarifele care amenință lanțurile globale de aprovizionare, încurajând producătorii să aducă activitatea de fabricare aproape de client. Aceasta nu va fi o schimbare ușoară sau peste noapte. Bineînțeles, cu cât producătorul este mai mare, cu atât va fi mai lung și mai scump orice proces de relocare, dar provocările din 2020 au creat o urgență în adoptarea acestui tip de producție.

Transformarea digitală

Pandemia a amintit producătorilor despre fragilitatea de a se baza pe forță de muncă, pe spațiul fizic și pe fabricile localizate la mii de km. Din fericire, tehnologia avansată – senzori, învățare automată, viziune computerizată, robotică, cloud computing, edge computing și infrastructura de rețea 5G – s-a dovedit a crește rezistența lanțului de aprovizionare pentru producătorii care au adoptat-o. În timp ce liniile de producție prezintă un set unic de provocări, companiile de tehnologie vor continua să se concentreze pe valoare adăugată, deoarece industria realizează că trebuie să își diversifice operațiunile din fabrică și să adopte tehnologia Industry 4.0 pentru a deveni mai rezistentă.

Creșterea cererii de produse

Potrivit eMarketer, consumatorii americani au cheltuit aproximativ 710 miliarde de dolari pentru comerțul electronic în 2020, ceea ce se traduce printr-o creștere de 18% față de anul precedent. Odată cu creșterea cererii, producătorii vor fi mai presați să fabrice produse de înaltă calitate mai repede, mai eficient și la un cost mai mic decât oricând. De asemenea, va fi vizibilă și o schimbare în relația dintre producători și clienți. În linii mari, serviciul pentru clienți a avansat în acest an, companiile acordând prioritate experiențelor personalizate, transparenței radicale și răspunsului rapid.

Investiții în forța de muncă

Odată cu producția care se apropie de consumator și tehnologia avansată care devine un pilon al fabricilor, vom vedea cum producătorii își asumă mai multă responsabilitate în această schimbare – creând locuri de muncă mai bune și mai bine plătite pentru lucrătorii din fabrică. Producătorii vor urma exemplul unor companii precum Stanley Black & Decker, care se implică în abilitarea a milioane de muncitori din fabrică până în 2030 prin recalificare, acces la educația STEAM, abilități vocaționale/comerț. Aceasta va fi o prioritate pentru industrie, mai ales că factorii de decizie politică se concentrează pe redresarea economică și crearea de locuri de muncă.

Sustenabilitate

Producția a fost mult timp unul dintre cei mai importanți factori care au contribuit la poluarea mediului. Totuși, este de așteptat ca eforturile de a face producția mai sustenabilă să eficientizeze procesele și să reducă volumul de deșeuri. O rețea distribuită de fabrici mai mici, locale și eficiente din punct de vedere energetic poate reduce consumul de energie prin scurtarea rutelor de transport către clienți, eliminarea dependenței de operatorii umani, scăderea volumului de deșeuri și diminuarea amprentei globale de carbon din industrie.

În cele din urmă, producția este o industrie aflată într-o stare de evoluție continuă, deși, din punct de vedere istoric, o mare parte din această schimbare a fost lentă și constantă. Totuși, în urma situației din 2020 vom începe să vedem evoluția unei industrii care este mai receptivă și mai adaptabilă atât la piețe, cât și la consumatori.





Related Articles

Back to top button