Stiri

Tranzactiile cu spatii de retail ar putea depasi recordul din 2006

Sursa

Previziunea ca actualul record de 50,2 miliarde de euro inregistrat in 2006 va fi depasit vine pe fondul unui mediu economic european ameliorat, a unei cresteri a fluxurilor de capital investitional in regiune si a unei cereri puternice pentru sectorul de retail din partea investitorilor. Aproape jumatate (45%) dintre fondurile de investitii care au ca strategie sa investeasca intr-un singur sector imobiliar se concentreaza pe active de retail.

Aceasta previziune se bazeaza pe volumul de investitii de 46 miliarde de euro in sectorul de retail in 2014, ce arata o crestere de 27% fata de anul anterior. Datele confirma, astfel, o revenire la volumul de activitate anterior crizei, 2014 fiind al treilea cel mai activ an din 2000. „Economia europeana prinde forta prin cresterea PIB-ului, a vanzarilor cu amanuntul si a cheltuielilor de consum, inregistrand cresteri pentru prima data dupa 2008. Aceasta perspectiva alimenteaza apetitul investitorilor si avand in vedere volumul capitalurilor ce isi cauta destinatia, ne asteptam ca anul 2015 sa stabileasca un nou record privind volumul investitiilor in sectorul de retail”, spune Nigel Almond, head of Capital Markets DTZ Echinox.

„Investitiile vor fi, fara indoiala, concentrate spre cele trei piete principale din Marea Britanie, Germania si Franta, unde companiile listate isi restructureaza portofoliile de centre comerciale. In plus, revenirea interesului investitorilor de tip oportunist si „value added” va duce la o crestere a volumului de investitii pe pietele periferice, daca investitiile la preturile atractive se vor dovedi sustenabile”, spune Magali Marton, Head of EMEA Research DTZ.

 Vrei sa vezi ce proiecte de retail se vor construi in judetul tau? Click aici

In 2014, majoritatea investitiilor au fost orientate catre doua piete, Marea Britanie si Germania, cu 34%, respectiv 20%. Sudul Europei a inregistrat cea mai mare crestere (135%) cu un volum de tranzactii de 7 miliarde de euro in 2014. Centrele comerciale au fost cele mai cautate produse de investitii din sectorul de retail, stabilind un sir de noi recorduri. Astfel s-a inregistrat un volum de investitii in centre comerciale de 24 de miliarde de euro, ceea ce reprezinta o cota de piata de 52%. La nivelul Europei, in 2014 s-au tranzactionat 319 centre comerciale, comparativ cu media anuala din ultimul deceniu (196 de tranzactii pe an). Dintre investitiile in centre comerciale inregistrate in Europa, 34% au fost achizitii in Marea Britanie.

Citeste mai mult: http://www.wall-street.ro/articol/Real-Estate/182297/tranzactiile-cu-spatii-de-retail-ar-putea-depasi-recordul-din-2006.html#ixzz3XGkxzZIX
Related Articles

Back to top button