Stiri

Unde s-au construit cele mai multe hale din Romania? TOP 3 ZONE

In 2012, in sectorul constructiilor Industriale au fost inregistrate peste 2700 de proiecte. Cifra e in crestere fata de 2011 cu 6.3%. Lucrurile devin interesante in clipa in care analizam distributia acestora pe zone. Toate zonele au marcat cresteri, acestea fiind cuprinse intre 2,4% (Sud) si 27,6% (Vest), exceptie facand zona de Nord – Vest, care a punctat o scadere de 17,8%, fapt ce i-a adus si o cadere in clasamentul pe zone fata de anul trecut, cand ocupa prima pozitie dupa numarul de proiecte industriale.

 

La nivel de 2012, zona care a adunat cele mai multe investitii a fost cea de Sud, urmata de cea de Centru si zona de Nord – Vest. Cele 3 zone impreuna au cumulat aproape jumatate din numarul total de proiecte industriale din 2012. Spre deosebire de anul trecut, in prezent nu mai avem o zona care sa se exprime ca lider detasat. Avem 3 zone cu peste 400 de investitii, 2 dintre ele cu un numar egal de santiere – 420 – zona de Centru si zona de Nord – Vest. La polul opus, zona Bucuresti – Ilfov aduna cele mai putine proiecte industriale, cu un numar aproape de jumatate fata de cel inregistrat de cea mai prolifica zona.

Care a fost destinatia finala in majoritatea proiectelor?

Impartite pe subcategorii de proiecte, cele mai multe hale au fost realizate ca destinatie finala de depozitare sau logistica, cu peste 1100 de obiective (41% din total). Urmatoarea subcategorie ca si importanta e cea a spatiilor de productie si a fabricilor. 1 din 4 santiere identificate de catre echipa IBC Focus in 2012 a fost o unitate de productie. In ordine, urmeaza subdomeniul ce reuneste atelierele si spatiile de reciclare (405 unitati), spatiile destinatie zoo si bio tehniei (356 de obiective) si la final alte proiecte industriale ca spalatoriile auto (155 proiecte).

Informatiile oferite mai sus au fost preluate din  Construct Intelligence –  singura analiza a pietei constructiilor din Romania.

Vrei sa stii de ce este 2013 anul cu noroc in piata constructiilor? Care investitii atrag mai multi bani? Ce sectoare aduna 50% din investitii? Cum impune Capitala ritmul sau care este cea mai buna perioada pentru ofertare?  Contacteaza-ne..

 




Related Articles

Back to top button