Stiri

2012 trimite in knockout 2011 la capitolul hale in constructie

Comparativ cu semestrul 1 din 2011, numarul proiectelor aflate in executie a crescut cu 73%, in timp ce numarul proiectelor aflate in proiectare a scazut cu aproximativ 18 procente.

Vestile sunt extraordinare, mai ales pentru furnizorii de materiale de constructie, insa totodata ele ar putea parea la o prima vedere, ingrijoratoare pentru antreprenori, lasand loc speculatiilor potrivit carora cererea de antrepriza pare sa fi scazut.

vrei sa ofertezi sute de hale in constructie sau proiectare

Cu ce ne confruntam de fapt, este o reluare a proiectelor inghetate in perioada 2008 – 2011, lucru mult asteptat si care cel putin pe moment acopera cele mai mari probleme ale pietei, probleme legate de impredictibilitatea finantarii proiectelor, a intarzierilor majore la plata creantelor, a evolutiei preturilor la resursele energetice sau decapitalizarea firmelor de constructii.

Proportiile proiectelor industriale pe stadii de executie

Dupa cum mentionam si la inceputul analizei noastre, studiem 2 categorii principale: domeniul Industrial si domeniul Retail. Impartite pe subcategorii, observam ca cea mai mare proportie din proiectele industriale este reprezentata de spatiile de depozitare si spatii logistice – 39% din total, in timp ce spatiile de productie reprezinta a patra parte din total (25%). 2 categorii apropiate ca si proportie sunt cea a spatiilor de zoo/biotehnie (ferme, abatoare, etc.) – 16% si cea a atelierelor si a spatiilor de reciclare – 14%.




Related Articles

Back to top button