Stiri

2021 poate deveni un nou an record pentru piața spațiilor industriale

Volumul tranzacţiilor de spaţii industriale a crescut cu 43 procentuale în primul trimestru din 2021 faţă de aceeași perioadă a anului trecut, cu un total de 264.000 metri pătraţi închiriaţi pe piaţa din România, potrivit unui raport CBRE.

În ceea ce privește închirierea de spații industriale, companiile din industriile de auto şi retail generează cea mai mare cerere, peste 50% din volumul tranzacţionat.

Cea mai mare tranzacţie încheiată în primul trimestru 2021 îi aparţine producătorului de automobile Dacia, care și-a prelungit contractul pentru cei 68.000 mp ocupaţi în proiectul din judeţul Argeş, deţinut de Globalworth.

Conform studiului, cele mai multe tranzacții au fost înregistrate în București, în timp ce restul ţării a atras 48% din tranzacţiile de închirieri. Sud-Est a fost cea mai dinamică zonă din afara Capitalei, cu 64% din tranzacţii.

La stocul existent de 5,16 mil. mp de spaţii industriale au fost adăugaţi 61.000 mp în primul trimestru, parte preponderent construită în regiunea de vest şi nord-vest a ţării. De asemnea, până la finalul anului urmează a fi livraţi încă 600.000 mp.

Chiriile pentru spaţiile industriale au rămas stabile în primul trimestru, în jurul valorii de 3,90 euro/mp, similar cu valoarea înregistrată la finalul anului trecut.

sursă articol: zf.ro





Related Articles

Back to top button