Stiri

4 regiuni unde sa faci afaceri in primavara

Anul 2012 a adus o crestere de 20% a volumului de proiecte si santiere inregistrate pe domeniul Retail. Spre deosebire de alte domenii, proiectele din Retail au gasit in 2012 o mai mare raspandire in zona de sud a tarii, in timp ce zonele din Ardeal nu au avut un aport la fel de consistent.

Zonele cu cele mai putine proiecte inregistrate in Retail au fost in 2012 zona de Vest si zona de Nord – Vest. Zona de Vest a atras doar 43 de investitii de acest gen, in timp ce zona cu cele mai multe proiecte de Retail, Centru, a atras de peste 2 ori mai multe proiecte. Cifra din Vest vine in urma unei scaderi de 25% a volumului de investitii. De altfel, impreuna cu zona de Nord – Est (-7%), cele 2 formeaza cuplul de zone ce inregistreaza scaderi comparative cu perioada anterioara. Cresteri insemnate observam in zona de Sud (+60%), zona de Sud – Est (+53%), Bucuresti (+44%) si zona de Centru (+43%).  Interesanta este ascensiunea zonei de Centru, care dintr-o pozitie mediocra in 2011, ajunge sa fie la finele lui 2012 liderul acestei categorii. Sud – Vestul tarii isi pastreaza volumul insemnat de santiere de Retail, dupa ce si in 2011 era in frunte. Cele 2 zone, alaturi de Bucuresti – Ilfov au dat aproape jumatate din proiectele de Retail ale tarii in 2012.

Tinand cont de procentajul proiectelor nedemarate inca la momentul realizarii acestei analize si de evolutia  sectorului de retail, o previziune corecta ar presupune ca anul acesta am putea avea o primavara extraordinara pentru business, cu atat mai mult cu cat se asteapta intrarea pe piata a  unor nume precum Tesco sau Leclerc dar si a altor branduri internationale ce vor rasari ca ghioceii pe piata de retail din Romania.

 

Informatiile oferite mai sus au fost preluate din analiza anuala Construct Intelligence 2013 –  lider de piata in monitorizarea pietei constructiilor ce ne ofera  cele mai relevente analize si studii din piata si informatii exclusive, bazate pe cifre si cercetari minutioase ale pietei.

 

vrei sa ofertezi sute de hale in constructie sau proiectare
Related Articles

Back to top button