Stiri

40 milioane de euro pentru extinderea unei fabrici din Ploiesti

sursa poza
British American Tobacco România, liderul pieţei de tutun din România, a demarat lucrările de construcţie pentru extinderea halei de producţie a fabricii din Ploieşti. Valoarea estimată a investiţiei este de aproximativ 40 milioane de euro pentru creşterea capacităţii de producţie a fabricii cu 20%. Debutul lucrărilor de construcţie marchează aniversarea a 15 ani de când compania a început producţia în România.

Suma investită până la sfârşitul primului semestru al anului 2013 în extinderea fabricii din Ploieşti va atinge suma totală de 25 milioane de euro. Acestora li se vor adăuga aproximativ 15 milioane de euro investiţi în noi echipamente de producţie până la sfârşitul anului 2014.”În următorii doi ani vom face investiţii care vor însemna o creştere cu cel puţin 20% a capacităţii de producţie a fabricii din Ploieşti. Estimăm că aceasta se va traduce într-o creştere cu un procent similar a numărului locurilor de muncă,” a declarat Mike Edwards, directorul fabricii de ţigarete British American Tobacco din Ploieşti.

Lucrările de construcţie la extinderea fabricii de la Ploieşti se vor încheia în februarie 2013, iar în luna martie vor fi instalate noi echipamente pentru producţia de ţigarete. Acestea vor include un modul nou, în valoare de 9,2 milioane euro, destinat productiei de ţigarete Dunhill, care va fi dat în folosinţă în luna iunie a aceluiaşi an. Alte 4 milioane de euro vor fi investite în mărirea capacităţii de export a fabricii, prin achiziţionarea şi instalarea unui modul care produce pachete cu un format special pentru piaţa din Grecia şi Cipru.

Adrian Popa, corporate & regulatory affairs director al BAT România a punctat faptul că investiţia reprezintă asumarea poziţiei de lider de piaţă pe care compania o deţine de aproximativ 10 ani. „Suntem cea mai mare companie din FMCG care activează în România şi ne asumăm acest rol. E normal să ne dorim să ne dezvoltăm, dar şi să sprijinim comunitatea locală. Astfel, extinderea fabricii de la Ploieşti va avea consecinţe semnificative pe plan naţional, va genera noi locuri de muncă, precum şi o creştere a taxelor pe care le virăm bugetului de stat.”

British American Tobacco Romania este liderul pieţei de tutun din România, compania fiid prezentă pe piaţa autohtonă din 1994, ca reprezentanţă locală. BAT România a fost fondată în 1996 ca entitate de business locală şi a început producţia în 1997, la fabrica din Ploieşti.În prezent, fabrica British American Tobacco de la Ploieşti are peste 500 de angajati şi produce, atât pentru piaţa locală, cât şi pentru cea internaţională, o serie de branduri de ţigarete recunoscute la nivel mondial, precum Kent – cea mai bine vândută ţigaretă în România – Lucky Strike, Pall Mall, Dunhill, Vogue, Viceroy şi Rothmans.

sursa




Related Articles

Back to top button