Ghiduri și SfaturiProiecte și șantiereStiri

7 intrebari tehnice esentiale in alegerea protectiei la foc

Cum proiectezi structura astfel incat sa eviti costuri mari la protectia la foc?

Considera elemente metalice care au factor de masivitate mic! Calculeaza-le factorul de masivitate inainte de emiterea proiectului final.

Factor de masivitate mic = protectie la foc cu cost mic!

Cum calculezi factorul de masivitate a unei trepte de scara?

Calculul urmareste aceeasi regula a calculului factorului de masivitate a unei grinzi termoprotejate pe 3 fete, adica consideri treapta o grinda cu 3 fete.

Cum afli ca stratul suport este stabil, aderent?

Testezi aderenta cu aparat etalonat – prin zgariere sau smulgere.

Cum afli ca grosimea protectiei anticorozive e ceea ce solicita Proiectul?

Masori grosimea stratului cu un aparat electronic  – etalonat.


Cum optimizezi necesarul de grosimi a termospumantei sau a torcretului?
Soliciti catre Proiectant calculului temperaturii critice a structurii respective. Sigur va fi mai mare de 550 grade, adica grosimi mai mici de protectie termica, cu rezultat in cost mai mic pe unitate.

Cum alegi tipul de protectie termica?
Pentru cerinte RF mari (≥120′) considera la analiza mai multe solutii: vopsea termospumanta, mortar tip torcret, sisteme de placare.

Cum faci intretinerea/mentenanta protectiei la foc?

Uita-te periodic sa vezi daca protectia este afectata de ceva (lovituri, exfolieri, etc). Anual, cheama un specialist sa inspecteze (masuratori, testari integritate-aderenta). Repara local daca exista desprinderi, basici, fisuri, etc. cu acelasi material.

Vrei sa primesti raspuns la una din aceste intrebari direct de la un specialist? Echipa WE STOP FIRE reuseste sa gasesca solutia optima proiectului prin analiza in detaliu.

Contacteaza-ne. Raspundem la intrebari, iti dam un sfat, facem analiza tehnica. Fara costuri pentru tine. hello@westopfire.ro westopfire.ro
Related Articles

Back to top button