Stiri

ACI ar putea construi cel mai mare depozit din regiunea Centru si Sud-Estul Europei

Printre licitaţiile publice recent lansate la care compania ar putea participa se numără cea pentru centrul de excelenţă pentru industrii creative din Lomb, iar în plan privat o posibilă investiţie care va avea nevoie de constructor în perioada următoare este centrul de depozitare Macromex din Câmpia Turzii.

Acesta va fi ridicat lângă fabrica de panificaţie La Lorraine, construită tot de ACI, informează Ziua de Cluj.

În toamna anului trecut, Macromex anunţa începerea lucrărilor pentru un centru regional de depozitare la Câmpia Turzii. Investiţia este estimată la aproximativ 40 milioane de euro.

Acesta va fi un complex care va răspunde celor mai exigente cerinţe din domeniu, un depozit complet automatizat. Va fi cel mai mare din România dar şi din regiunea Centru şi Sud-Estul Europei. „Creăm la Câmpia Turzii un pol de energie unde sperăm să atragem în continuare şi parteneri de-ai noştri” precizează Dan Minulescu, directorul Marcomex.

Compania Macromex, din sectorul distribuţiei produselor cu temperatură controlată, are în plan un depozit în Câmpia Turzii, în zona fabricii de panificaţie La Lorraine, inaugurată în noiembrie anul trecut.

În viitor, compania va trece la construirea unei platforme de distribuţie multi-temperatură. Depozitul complet automatizat din Câmpia Turzii, cu o capacitate de peste 20.000 de paleţi, va beneficia de un concept nou de refrigerare, menit să distribuie temperatura în mod uniform, cu un consum mai mic de energie. Acest centru regional va acoperi prin distribuţie secundară o rază de 350 km şi va servi fabrica La Lorraine România.

sursa
Related Articles

Back to top button