Stiri

Adeplast a inaugurat o fabrica de 3 milioane de euro la Codrun

Sâmbătă, 1 iunie, în prezența prefectului de Neamț, George Lazăr, și a primarului comunei Cordun, Adrian Diaconu, omul de afaceri Marcel Bărbuț, proprietarul Adeplast, a inaugurat a doua fabrică din zona Moldovei, în comuna Cordun. Este vorba de o fabrică de polistiren cu o capacitate de 700.000 de metri cubi pe an, investiție care a costat puțin peste trei milioane de euro, fiind una dintre cele mai moderne fabrici de acest gen din Moldova. Împreună cu fabrica de mortare uscate, inaugurată la sfârșitul lunii aprilie, investițiile omului de afaceri Marcel Bărbuț în comuna Cordun se ridică la 16 milioane de euro și nu se opresc aici, proprietarul Adeplast anunțând că, în cazul în care conjunctura economică va fi pozitivă, anul viitor va mai deschide încă o fabrică la Cordun. În momentul de față, în cele două fabrici lucrează 49 de angajați și se intenționează ca numărul lor să ajungă la 60.

Banii care s-au investit aici nu sunt bani europeni și nici ai băncilor, ci ai domnului Marcel Bărbuț. E un lucru bun că, în România, capitalul autohton se investește, se creează locuri de muncă, iar la bugetul local vin și sume importante, deci toată lumea are de câștigat. Este o investiție model, pentru că într-un an și jumătate s-au construit două fabrici și credem că România are nevoie de investiții de acest tip, nu doar de comerț sau speculații imobiliare. Nu ascund faptul că, atunci când domnul Bărbuț a venit prima dată, eram sceptic. Au venit mulți și au spus că fac, dar nu au făcut. El este o excepție: când a spus că face un lucru, l-a și făcut. E foarte important și pentru oamenii de afaceri, și pentru oamenii politici. Trebuie să ai cuvânt, pentru că de aici pornesc toate realizările”, a spus primarul Adrian Diaconu.

“Este a treia fabrică pe care o deschidem anul acesta, după ce, pe 17 mai, am deschis o fabrică similară la Oradea. Fabrica de acolo va exporta spre Ungaria, Germania, Austria, iar fabrica de aici e gândită să exporte spre Ucraina și Republica Moldova. Avem un foarte mare avantaj față de competitori, pentru că noi transportăm gratis polistirenul. Avem deja angajați 49 de oameni, iar dacă lucrurile vor merge bine, vom deschide și al doilea, și al treilea schimb”, a apreciat omul de afaceri Marcel Bărbuț.

“Nu pot decât să felicit societatea Adeplast, pentru că a făcut o investiție apreciabilă la noi în comunitate. De asemenea, îl felicit pe domnul primar Adrian Diaconu, pentru că este unul dintre puținii primari din județ care ne-a obișnuit cu investiții, care ne-a obișnuit, an de an, să ne facă invidioși de încasările la bugetul local, prin taxele și impozitele locale. Este un primar deschis, care a înțeles ce înseamnă economia, atât la modul general, dar și pentru comunitatea pe care o păstorește”, a declarat prefectul George Lazăr.

Sursa
Related Articles

Back to top button