Stiri

Arca lui… Remizov. Vezi aici cum ar putea arata prima hala plutitoare din lume.

sursa

Daca luam in considerare fenomenele catastrofice ce au avut loc in istoria recenta, previziunile mayasilor si faptul ca in SUA piata imobiliara a buncarelor de supravieturie s-a bucurat de un adevarat reviriment, atunci un simplu exercitiu de imaginatie in care o hala pluteste in mijlocul oceanului si adaposte 10.000 de oameni nu mai tine chiar de domeniul SF-ului.

Pe aceasta idee a marsat si arhitectul rus Alexander Remizov cand a pus pe hartie proiectul „The Ark”.

 

Remizov a conceput proiectul pentru a fi construit din lemn, otel și material plastic ETFE de înalta rezistenta, in ideea in care materialele folosite vor permite adaptarea cladirii la toate tipurile de medii. De asemenea, fiind realizata din structuri prefabricate, ar permite ca aceasta sa fie construita rapid si sa aiba  utilizari diferite: de la locuinte de urgenta si de ce nu, chiar si hoteluri.

Cel mai interesant aspect este ca Arca lui Remizov este 100% autosustenabila. Un generator de energie eoliana care trece prin centrul cladirii ar oferi putere in timp ce suprafata exterioara ar fi acoperita cu panouri solare transparente. In cazul în care Arca este construita pe apa, dupa cum sugereaza Remizov, s-ar putea utiliza de asemenea, energia termala.

Din spusele lui Remizov, nivelul oxigenului din  interiorul halei, ar fi asigurat prin amplasarea strategica a unui numar foarte mare de plante.

 

sursa

In concluzie, putem spune ca in cazul unui viitor eveniment escatologic, ne mandrim cu o sursa inepuizabila de idei „salvatoare” si solutii inteligente de supravietuire. Dar pana atunci… ce facem maine? La ce hala ofertam?

 

vrei sa ofertezi sute de hale in constructie sau proiectare
Related Articles

Back to top button