Ghiduri și SfaturiStiri

ARCON a cesionat fabricile de polistiren din Sfantu-Gheorghe si Bucuresti pentru a se concentra pe productia membranelor bituminoase

Cu o cifra de afaceri de peste 28 de milioane de euro inregistrata in 2015 si un profit brut de circa 2 milioane de euro, grupul Arcon si-a consolidat pozitia in topul celor mai importanti producatori de hidro si termoizolatii din Romania.  Insa, pentru a se concentra pe core business – productia membranelor bituminoase cu elasto-plastomeri, Arcon a ales sa cesioneze cele doua fabrici de polistiren din Sfantu-Gheorghe si Bucuresti companiei Hirsch Porozell SRL, membra a grupului austriac Hirsch Servo AG. Aceasta tranzactie este supusa in prezent aprobarii Consiliul Concurentei.

arcon-2016

(sursa foto: stiri.covasnamedia.ro)

Cesionarea nu va aduce schimbari majore, activitatea fabricilor Arcon urmand sa continue sub conducerea unui nou proprietar:

„Cu aceleasi utilaje, in aceleași locatii, cu aceiasi oameni profesionisti, activitatea fabricilor de polistiren ARCON va continua, sub umbrela unui nou proprietar. In felul acesta, oamenii isi pastreaza locurile de munca, salariile actuale si beneficiile negociate. Practic pentru ei se schimbă doar proprietarul”, a declarat directorul general al Grupului Arcon, Ioan Titeiu.

„Pentru orice companie care doreste sa fie performanta pe piata romaneasca de polistiren, in contextul actual al pietei, o acoperire teritoriala cat mai buna este vitala. A fost dificil pentru noi sa avem o strategie nationala de vanzari, cu preturi competitive, indiferent de distanta fata de clientii nostri, cu doar doua fabrici. Sunt convins ca prin această achizitie Hirsch Porozell, care detine facilitati de productie in Cluj si de curand in Timisoara, va avea o acoperire nationala si va putea sa-si consolideze pozitia pe piata. In viitor dorim să ne consolidam pozitia pe piata hidroizolatiilor, atat la nivel national cat si regional, sa acordam un plus de atentie facilitatilor de productie de vopsele si tencuieli decorative, dar si sa actionam in domeniul investitiilor imobiliare, a mai adaugat domnul Titeiu.

Compania Arcon a fost infiintata in anul 1994 la Sfantu Gheorghe, avand la baza capital integral romanesc. Aflata intr-o continua expansiune, pe langa activitatea din Romania, compania este prezenta cu brandul de membrane Arco pe piete externe precum Grecia, Bulgaria, spatiul ex-Iugoslav, Malta, Cipru, Ungaria etc.

Hirsch Porozell este producator de polistiren expandat prezent pe piata din Romania din 2006 si detinator a 2 fabrici de polistiren (in Cluj-Napoca si Timisoara).

Afla mai multe despre produsele ARCON!
Related Articles

Back to top button