Stiri

Austriecii de la Immofinanz construiesc un parc logistic la Brasov

parclogisticGrupul austriac Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori imobiliari din România, este pregătit să înceapă construcţia speculativă a unei hale logistice de 40.000 mp în Mogoşoaia, pe un teren achiziţionat înainte de criză.
Investiția face parte dintr-un program național pe care compania l-a demarat și care va cuprinde și Brașovul. Austriecii dețin circa 20 hectare de teren în nordul oraşului Braşov destinat unui proiect logistic cu o suprafaţă totală de 62.000 mp. Lotul este conectat la apă şi electricitate, iar gazul şi canalizarea sunt la limita proprietăţii.
Cel mai important teren pe care austriecii îl deţin în Braşov este cel pe care s-a aflat compania IUS Braşov. În urmă cu doi ani, reprezentanţii grupului afirmau că terenul „este în faza de pregătire, pentru a permite dezvoltarea viitoare de proprietăţi”. În 2007, după achiziţia terenului de la Braşov, investitorul, pe atunci Immoeast, anunţa că pe terenul de 6,1 hectare al fabricii de unelte şi scule IUS din Braşov era planificată dezvoltarea unui proiect mixt cu o suprafaţă de 150.000 de metri pătraţi, format din mall, hotel, centru de afaceri şi locuinţe, în urma unei investiţii de 240 de milioane de euro.

Sursa
Related Articles

Back to top button