Ghiduri și SfaturiStiri

Avantajele folosirii sistemelor de acoperisuri si placari de pereti din panouri tip sandwich produse de Technopanel

„Technopanel” EAD, membru al grupului BS Group este o companie care dezvolta, produce si comercializeaza sisteme de acoperisuri si placari de pereti din panouri tip sandwich.

Panourile sandwich sunt realizate din materiale de inalta calitate si cu ajutorul tehnologiei avansate de productie care le ofera proprietati fizice si mecanice excelente. Prin urmare, panourile de tip sandwich au o gama larga de aplicatii. Avantajul oferit de rezistenta lor inalta ajuta la reducerea elementelor purtatoare (capitale, ghiduri de perete), economiseste materialele constructiei si reduce timpul de instalare.

Costurile pentru materiale si instalare in constructia cu panouri tip sandwich sunt ca cele pentru metodele alternative. Dar, daca se iau in considerare costurile de exploatare si costurile de intretinere, panourile sandwich au avantaje clare care cresc cu raportarea economiei de energie. Proiectarea si constructia de panouri tip sandwich permit mai usor sa fie obtinuta etanseitatea de acoperis si perete in comparativ cu alte solutii. Etanseitatea cu panouri sandwich are o foarte mica greutate proprie in comparatie cu metodele alternative, ceea ce duce la o reducere a costului de structura de sustinere. Panourile sandwich se disting prin faptul ca aproape nu necesita intretinere. Acoperirea de inalta calitate asigura o protectie de lunga durata impotriva coroziunii.

Technopanel produce panouri cu trei tipuri de izolatii: PIR (poliizocianorat), PUR (poliuretan) si MW (vata minerala).

Poliuretanul este un material izolator care se caracterizeaza prin structura celulara inchisa si are proprietati excelente de izolare termica. Coeficientul lui nominal de conductivitate termica este = 0,023 W/mK care il numara printre cele mai eficiente materiale de izolare. Printre principalele avantaje ale acestui material este si faptul ca el are rezistenta buna la compresiune si stabilitate dimensionala la amplitudinile mari de temperatura – de la -30˚C pana la +80˚C.

Tehnologia de productie a vatei minerale este preluata din natura. Firele din vata minerala combina stabiliatea si durabilitatea pietrei cu proprietatile izolatoare ale lanii. Principalul sau avantaj este dat de material practic inccombustibil. Datorita calitatilor sale excelente de izolare, caracteristiciile tehnice ale vatei minerale nu se schimba la temperaturi ridicate. Din acest motiv, produsele cu vata minerala impiedica raspandirea focului, protejeaza echipamentul de materiale inflamabile si pastreaza caldura in climatele reci.

Un alt avantaj important al vatei minerale este proprietatea de absortie a sunetului. Reduce undele sonore verticele intre suprafetele peretelui, imbunatateste izolarea fonica importiva zgomotului aerian, reducand timpul de reverberatie.Vata minerala are o rezistenta foarte buna la impactul mecanic. Materialul nu isi schimba forma si dimensiunile pe parcursul vietii. Acest material pare adesea umed daca a fost expus la ploaie. De fapt, doar cativa milimetrii din stratul de la suprafata sunt uzi. Vata minerala este un material hidrofug, care nu absoarbe umezeala.

Nu in ultimul rand, vata minerala este un material complet ecologic, produs din materii prime natural

Poliisoceanuratul vine cu avantajele poliuretanului – material deja cunoscut si acceptat, cu greutate redusa, rezistenta structurala ridicata, aderenta inerenta la metal si proprietati excelente de izolare termica. In plus, structura ciclica a inelului de poliisoceanurat prezenta o stabilitate termica mai ridicata, rezultand proprietati de performanta extreme de umbunatatite atat pentru reactia la foc, cat si pentru ignifugare.Poliisoceanuratul este un polimer cu o structura de celule inchise. Spuma rigida este obtinuta prin tratament termic. Ca urmare a temperaturii ridicate si a catalizatorilor specifici, structurile ciclice formate din inel sunt caracterizate de legaturi chimice foarte puternice, a caror ruptura necesita multa energie. Aceasta explica rezistenta termica ridicata si rezistenta crescuta la compresiune a poliisoceanoratului

Panourile sandwich pot fi folosite pentru diferite tipuri de proiecte, precum:

  • cladiri industriale
  • depozite
  • magazine
  • centre comerciale
  • supermarket-uri
  • sali de sport
  • ferme
  • cladiri de birouri
  • camera frigoifice
  • renovari de cosntructii.

Echipa de ingineri de la Technopanel dezvolta solutii individuale pentru fiecare proiect, inclusiv calcule cantitativ-calitative, desene de lucru ale tuturor detaliilor solutiei propuse, planuri de instalare in conformitate cu programele de livrare. In acest fel, clientii Technopanel primesc ajutor profesional atat referitor la alegerea produselor cat si cantitatile necesare, valoarea si modul de aplicare.

Daca doresti mai multe infromatii sau consultanta tehnica din partea specialsitilor Technopanel, te invitam sa completezi formularul de mai jos:




Related Articles

Back to top button