Stiri

BAUPARTNER doreste sa achizitioneaze producatorul de prefabricate Magnetti

Consiliul Concurenţei a anunţat miercuri că analizează tranzacţia prin care activitatea de producţie şi comercializare de prefabricate din beton a companiei Magnetti Building este preluată de Grupul Baupartner, prin intermediul a două companii din cadrul grupului, Bauelemente Reinvest şi Bauelemente.
”Consiliul Concurenţei este interesat în obţinerea de observaţii şi puncte de vedere referitoare la modul în care concentrarea economică, ce urmează a se realiza, afectează sau poate afecta concurenţa pe piaţă”, spun oficialii autorităţii.

Observaţiile şi punctele de vedere pot fi transmise autorităţii de concurenţă până la data de 21 iunie.

Daca aceasta tranzactie va avea loc mediul concurential va suferi modificari si va fi interesat de urmarit evolutia acestei piete.

Bauelemente face parte din grupul Baupartner si este unul dintre cei mai mari producatori de prefabricate pentru hale din zona de sud a tarii, avand sediul si fabricile langa Ploiesti. In Romania, compania a investit, de la infiintare, peste 10 milioane de euro in productie, cea mai recenta unitate fiind deschisa anul trecut, in urma unei investitii de 5 milioane de euro. In prezent, compania are capacitatea de a realiza peste 200.000 mp de suprafata construita de elemente prefabricate. Societatea a incheiat anul 2016 cu o cifra de afaceri de peste 40 de milioane de euro, in crestere cu 73% fata de nivelul anului anterior, si cu un profit net de 15,2 milioane de lei (+30%).
Related Articles

Back to top button