Spot, câinele robot dezvoltat de către cei de la Boston Dynamic’s va face echipă cu cei de la HoloBuilder și va fi folosit pentru documentare foto autonomă.

Cei de la Boston Dynamic’s au anunțat, în luna Septembrie, că robotul lor Spot va fi disponibil pentru achiziție iar una dintre aplicațiile lui principale va fi pentru construcție. Abilitățile lui sunt destul de cunoscute publicului și oamenii și-au făcut o mică idee despre ce poate acesta să facă dar cei de la HoloBuider au fost printre primii care au introdus robotul pe piață. HoloBuilder ajută constructorii și inginerii la realizarea controlului calității construcției și raportarea progreselor printr-un software de documentare foto la 360 de grade. Aceștia au anunțat un parteneriat cu cei de la Boston Dynamics, în 19 noiembrie, odata cu lansarea SpotWalk care este o modalitate complet autonomă de a capta fotografii de la locul de munca. SpotWalk permite robotului să captureze imagini de unul singur prin două modalități, printr-o aplicație pentru smartphone, unde Spot poate fi ghidat pe teren dar și întru-un mod autonom, instruit pentru a merge pe un anumit traseu.

Cu ajutorul lui SpotWalk compania dumneavoastră nu va avea niciodată probleme cu documentația foto, susțin producătorii, deoarece acesta are o durată de viață a bateriei de 90 de minute înainte de a fi reîncărcat, poate urca scări, poate lucra în condiții meteo nefavorabile și chiar să deschidă uși.

“Cu SpotWalk, acum putem permite clienților noștri să capteze date mult mai frecvent și mai precis. Suntem foarte încântați să lansăm SpotWalk și să continuăm colaborarea noastră foarte pozitivă cu Boston Dynamic’s nu doar pentru a sprijinii industria, dar și pentru a duce digitalizarea și automatizarea înainte”, a declarat Christian Claus, CMO și șef de parteneriate la HoloBuilder, într-un comunicat de presă. În cadrul acestui parteneriat atât Boston Dynamic’s cât și HoloBuilder caută să lucreze cu alte companii inovatoare care pot oferii feedback cu privire la program. Aceștia vor primii o instruire la fața locului, suita completa HoloBuilder și doi roboți SpotWalk în cadrul programului de adaptare de 6 luni.

Pentru proiectul aeroportului din San Francisco, de 1,2 miliarde de dolari, Hensel Phelps utilizează în prezent SpotWalk.

Pe SpotWalk îl puteți vedea în acțiune și puteți afla cum ajuă firmele de construcție în materialul video atașat mai jos.

Foto: Boston Dynamic’s

Autor: Adela Nagy