Stiri

Cat au investit retailerii straini in retelele locale, in primele 4 luni ale anului?

Jucătorii străini din retail au făcut infuzii de capital în reţelele locale în valoare de 85,9 milioane euro în primele patru luni ale acestui an, cu 63% mai mari comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014, când însumau 52,7 milioane euro, arată datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC).

auchan

Cele mai mari aporturi de capital au fost realizate de acţionarii retailerului francez Auchan, care au injectat 30,69 milioane euro, în februarie, urmat de retailerul german Lidl Discount, care a majorat capitalul social cu 30,5 milioane euro, tot în februarie.

Totodată, retailerul grec de jucării Jumbo a adus un aport la capital de 20,19 milioane euro pe piaţa din România (februarie), în timp ce retailerul britanic Mark&Spencer Marinopoulos a injectat 4,5 milioane euro, în martie.

Grupul francez Auchan, care deţine pe piaţa locală o reţea de 33 hipermarketuri, a inaugurat în martie 2015, la Braşov, cel mai mare centru comercial din Transilvania, dezvoltat pe fosta platformă Tractorul, după o investiţie de 60 milioane euro.

Reprezentanţii Lidl au anunţat că intenţionează să deschidă noi magazine în România. Retailerul german Lidl a preluat, în 2010, reţeaua de magazine de tip discount Plus. În 2014, Jumbo, cel mai mare retailer de jucării din Grecia, anunţa că intenţionează să deschidă încă 14-16 magazine în România, în următorii cinci ani, pe piaţa locală fiind deschise la acel moment două magazine, în Bucureşti şi Timişoara.

Datele publicate lunar de Registrul Comerţului includ primele 40 de companii care au primit aport la capitalul social, după valoarea sumelor alocate.

Sursa
Related Articles

Back to top button