Stiri

Cum a ajuns o fabrica 5 ani la rand cel mai bun loc de munca pentru femei

Uzina marcii australiene Holden a primit si in acest an premiul de „Cel mai bun angajator pentru femei”, premiu acordat de guvernul australian.

Compania primeste acest premiu deja a 5 oara (2005-2008, 2012)

Conform reprezentantilor Holden, compania a fost premiata pentru ca investeste cu seriozitate in conditii de munca confortabile si adaptate cwerintelor angatilor femei.

Mai exact, in 2002 uzina marcii australiene Holden, a devenit prima dintre producatoarele de masini, unde angajatele, cu o experienta mai mica de 2 ani, puteau sa plece in concediu de maternitate de 14 saptamani, platit.

La momentul actual 20% dintre angajatii uzinei, din departamentele de productie sunt femei. In departamentele de conducere acest indicator se ridica la 15%.

Premiul anual de „Cel mai bun angajator pentru femei” a fost infiintat inca in 1999.Acesta se acorda pe diferite categorii, diferitor companii, care intreprind diferite masuri pentru a creste interesul femeilor pentru munca. Evaluatorii analizeaza atat conditiile de munca, cat si campaniile de marketing-publicitate pentru atragerea noilor angajati de sex feminin.

sursa
Related Articles

Back to top button