Stiri

Ce suprafata va avea cea mai mare fabrica de iaurt din lume?

sursa poza

Chobani, compania producatoare de iaurt care in urma cu cinci ani nu reprezenta mare lucru, dar a ajuns in prezent sa valoreze un miliard de dolari, a anuntat luni ca va deschide cea mai mare fabrica de procesare a iaurtului din lume in Twin Falls, Idaho.

„Sunt foarte incantat”, a declarat Hamdi Ulukaya, fondatorul si directorul executiv al Chobani. „Am asteptat mult timp acest moment”.

Fabrica de 450 milioane de dolari va avea o suprafata de 93.000 metri patrati si 300 de angajati. Potrivit lui Ulukaya pentru fiecare 10 joburi generate in mod direct, vor mai aparea alte 66 de joburi aditionale. „Impactul economic al fabricii de iaurturi Chobani asupra economiei din Idaho va fi de 1,3 miliarde dolari”, a declarat Ulukaya.


sursa poze

In schimb, Chobani s-a calificat pentru o serie de beneficii de la stat, precum reduceri de taxe la proprietati. Pozitionarea Idaho-ului drept statul american cu cei mai mari producatori de lapte din SUA si o retea excelenta de transport au reprezentat principalele motive pentru care Chobani a investit in zona, a mai spus Ulukaya.

Aceasta fabrica reprezinta o noua confirmare a faptului ca apetitul americanilor pentru iaurturi este in crestere si consumatorii se orienteaza spre noi branduri. Oportunitatile sunt evidente: americanii inca mananca mai putin iaurt decat locuitorii altor tari ale lumii, precizeaza CEO-ul Chobani.

Chobani intentioneaza sa profite de gama sa variata de produse lactate. Cel mai mare succes al Chobani este Chobani Champions Tube, un iaurt grecesc slab in grasimi, cu piure de fructe; produsul este impachetat intr-un tub, astfel incat nu necesita lingurita, pentru a fi consumat.

Noua fabrica va promova si Chobani Bite, un iaurt cu 100 calorii sau mai putine, vandut in portii de cate patru. „Voi pastra surpriza, in legatura cu aceste arome”, a declarat Ulukaya. Un alt produs lactat este Chobani Flip, care contine, pe langa iaurt, compartimente cu nuci, granola, fructe uscate si alte bunatati, care pot fi adaugate dupa gustul consumatorilor.

sursa
Related Articles

Back to top button