Stiri

Cel mai mare esec al Romaniei din ultimii ani – a fost pierduta o investitie de 500 milioane de euro

In luna aprilie a acestui an, Daimler a inaugurat o investitile de 300 de milioane de euro in fabrica de cutii de viteze de la Sebes si tocmai de aceea ne-am facut mari sperante ca Romania e in carti pentru o noua fabrica de motoare a grupului german. Insa, in timp ce visam la o investitie de 500 de milioane de euro si 1500 de noi locuri de munca si exporturi anuale de peste un miliard de euro, Polonia a fost aleasa celor de la Daimler.

Mai mult decat atat, nemtii au mai anuntat si ca doresc sa extinda fabrica pe care o detin in Ungaria, investind 600 de milioane de euro.

daimler-sebes

Cum am pierdut aceasta investitie uriasa?

Conditia principala in investitia Daimler era ca productia sa ajunga in maxim 17 ore de la poarta fabricii la uzina din Bremen, iar din aceasta perspectiva nemtii s-au razgandit si au decis sa investeasca in Polonia si Ungaria.

Alti factori care au determinat decizia celor de la Daimler sunt infrastructura, lipsa argumentelor concrete din partea guvernului si lipsa unei decizii, timp de 5 ani de zile, cu privire la invatamantul profesional, conform celor spuse de Constan­tin Stroe, presedintele Asociatiei Constructorilor de Automobile din Romania (ACAROM).

Pierderea acestei investitii in favoarea Poloniei este considerata a fi unul dintre cele mai mari sau poate chiar cel mai mare esec al României din ultimii ani.

Cu toate ca a pierdut aceasta investitie uriasa, Romania continua sa se dezvolte in sectorul industrial, iar la nivel national sunt o multime de constructii industriale in constructie. Vrei sa le ofertezi? Acceseaza www.raportuldeinvestitii.ro
Related Articles

Back to top button