Proiecte și șantiere

Consiliul Județean relansează licitația pentru parcul industrial Pașcani

Consiliul Județean (CJ) a decis să relanseze procesul de licitație pentru elaborarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) destinat parcului industrial din Pașcani, după ce procedura anterioară a fost anulată. Valoarea contractului, estimată la aproximativ 600.000 lei, fără TVA, atrage atenția firmelor interesate, care sunt invitate să depună ofertele până la data de 25 martie.

Parcul industrial, proiectat să se întindă pe o suprafață de 64,6 hectare, este compus din două parcele distincte – una de 57,9 hectare și cealaltă de 6,7 hectare – ambele puse la dispoziție de autoritatea locală din Pașcani. Prin crearea acestei zone industriale, CJ vizează nu doar stimularea mediului de afaceri la nivel județean și local, ci și atragerea investițiilor, generarea de noi locuri de muncă și consolidarea competitivității economice.

Contractul presupune atât elaborarea PUZ-ului, cât și întocmirea documentației necesare pentru obținerea autorizației de construire, reflectând un efort amplu de planificare și reglementare a dezvoltării industriale. Accesul la parcul industrial este prevăzut să se facă prin strada Dealul Mare și strada 13 Decembrie din localitatea Sodomeni, continuând pe strada Ion Creangă din Boșteni și apoi pe DN28A (strada Moldovei din Pașcani), asigurând conectivitatea și accesibilitatea adecvată a infrastructurii pentru potențialii investitori.

SURSA ARTICOL

Related Articles

Back to top button