ContiTech Carei: investiţie de 1,5 mil. euro în noua fabrică de 1060 mp
La data de 17 decembrie 2012 la ContiTech Carei a avut loc punerea pietrei de temelie a unei noi hale de productie a fabricii. Valoarea investiţiei este de 1,5 milioane de euro şi va avea o suprafaţă de 1.060 metri pătraţi. În această nouă unitate vor lucra 50 de persoane, dintre care 30 vor fi angajate pe parcursul anului 2013.
Consiliul Judeţean sprijină investiţiile ContiTech:
La eveniment au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, primarul Careiului, Eugen Kovacs, conducerea întreprinderii ContiTech Carei, respectiv colaboratori şi parteneri de afaceri ai companiei.
Preşedintele Adrian Ştef a lăudat ritmul investiţiilor derulate de firma ContiTech la Carei. “Îmi face o deosebită plăcere să fiu din nou prezent, astăzi, la Continental-Contitech Carei, la punerea pietrei de temelie a unei noii investiţii. Este lăudabil că recent aţi inaugurat noua hală de producţie, iar acum demaraţi o nouă investiţie. Glumind, aş putea spune că este un ritm similar cu cel pe care l-am impus şi noi, Consiliul Judeţean Satu Mare, la Spitalul Judeţean, unde, după cum ştiţi, investiţiile se derulează cu rapiditate.
Este remarcabil că în această perioadă destul de grea, Continental-Contitech investeşte la Carei, aduce plus valoare judeţului, creează noi locuri de muncă. Voi susţine astfel de proiecte cu inima deschisă.
Este şi datoria autorităţilor locale să creeze condiţiile necesare pentru ca astfel de investiţii să se dezvolte, să crească, să creeze un climat cât mai favorabil. Consecinţele se văd imediat: apar locuri de muncă bine plătite, iar generaţiile tinere se pot realiza profesional, aici, acasă, în judeţul Satu Mare”, a declarat Ştef.
Preşedintele Ştef i-a asigurat pe reprezentanţii întreprinderii cu capital german de tot sprijinul său şi al instituţiei pe care o conduce. “Vă asigur că şi eforturile noastre, ale administraţiei publice locale, sunt canalizate spre atragerea de investiţii în judeţ, prin modernizarea infrastructurii.
Cunoaşteti desigur proiectul nostru privind dezvoltarea Aeroportului Satu Mare, în valoare de nu mai puţin de 15 milioane de euro, dar şi cele privind modernizarea infrastructurii rutiere.
Continental-Contitech este cel mai mare investitor şi cel mai mare angajator din zona Careiului, este un partener serios şi strategic al Consiliului Judeţean Satu Mare. Apreciez şi implicarea socială a companiei, unele din proiecte fiind derulate aşa cum se ştie în parteneriat cu Consiliul Judeţean Satu Mare. Compania Continental este un brand consacrat, profesionist şi recunoscut în lume. Încă o dată, apreciind efortul pe care toţi îl faceţi aici, vă asigur de sprijinul Consiliului Judeţean pentru tot ce înseamnă investiţii şi modernizarea infrastructurii. În încheiere, vreau să mulţumesc conducerii fabricii şi societăţii Continental-Contitech pentru decizia pe care au luat-o, de a investi în judeţul Satu Mare, pentru contribuţia deosebită pe care o au la dezvoltarea economiei judeţului”, a declarat preşedintele Adrian Ştef.
Cresterea comenzilor necesita si cresterea capacitatii de productie.
“Această investiţie a fost necesară în primul rând, datorită creşterii numărului comenzilor, care implicit înseamnă şi o creştere semnificativă a necesarului de scule şi dispozitive cerut pentru fabricarea furtunurilor. Noua unitate va avea 1.060 metri pătraţi şi îşi va desfăşura activitatea la două nivele”, a declarat Rafael Mansurov, director general al ContiTech Carei.
sursa poza
Fabrica ContiTech îşi desfăşoară în prezent activitatea în Satu Mare, într-o hală închiriată, unde se produc şi se repară scule şi dispozitive necesare în procesul de producţie. Noua investiţie a fost preconizată de mai multă vreme, deoarece actuala sculărie are în prezent o capacitate limitată privind volumul producţiei, fapt ce a obligat societatea la achiziţionarea parţială a sculelor de la terţi furnizori. Acest factor, coroborat cu lansarea de noi articole şi cu creşterea semnificativă a volumului comenzilor datorată punerii în funcţiune a halei 3, a făcut necesară această investiţie. Noua sculărie va produce, pe lângă întreaga cantitate de dornuri de vulcanizare, şi dispozitive de măsurare şi de montaj. Pentru toate acestea sculăria îşi va dezvolta un sector propriu de proiectare şi va fi dotată cu maşini unelte cu comandă numerică, sisteme moderne de măsurare în 3D etc.