Stiri

80.000 mp e mult? Dar 252.000 mp? Vezi unde va fi cel mai mare mall din Europa

Compania AMMA Development a primit autorizatie pentru a dezvolta in Moscova cel mai mare centru comercial din Europa, in cadrul complexului AVIA Park, care va avea o suprafata inchiriabila de 252.000 mp, scrie EuropaProperty.

In prezent, cel mai mare mall din Europa este considerat proiectul londonez Westfield Stratford City, care are o suprafata inchiriabila de 176.500 mp. Spre comparatie, cel mai mare mall din Romania, Sun Plaza, are o suprafata inchiriabila de circa 80.000 mp.

Complexul AVIA Park, care va include atat spatii de retail, cat si de birouri, este amplasat in apropiere de Garden Ring, intre statiile de metrou Dinamo si Aeroport. Suprafata inchiriabila a centrului comercial va fi de 236.000 mp, fiind desfasurata pe patru etaje, dintre care 128.000 mp sunt destinati ancorelor.
Complexul va gazdui un centru de entertainment, cel mai mare cinematograf multiplex din Rusia si o parcare subterana cu 7.000 de locuri.

Zona de birouri va fi compusa din doua cladiri de birouri de clasa A, cu o suprafata inchirabila de 8.000 mp fiecare.
Constructia complexului va incepe in trimestrul al treilea din acest an, iar deschiderea este planificata pentru trimestrul al patrulea din 2014, antreprenorul general fiind compania Renaissance Construction.
Compania de consultanta imobiliara Jones Lang LaSalle, prezenta si pe piata din Romania, a fost desemnata agentul exclusiv de inchiriere al AVIA Park.

sursa

Vrei sa vezi cum sta Romania la capitorul hale comerciale? Care sunt investiile planificate pentru anul in curs si ce constructii se ridica deja? Aici poti afla detalii.
Related Articles

Back to top button