Stiri

De 3 ori Emerson: o noua hala cat cele 3 deja existente

sursa poza

Grupul american demarează proiectul de extindere a campusului din Bulevardul Muncii. Noile spaţii de hale şi birouri vor fi ridicate până în toamnă, estimează conducerea companiei.

Compania care ocupă terenul din parcul industrial Tetarom II din Bulevardul Muncii mai angajează în acest an 500 de oameni, potrivit planurilor anunţate de oficialii grupului.

Emerson, societate specializată în activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică, a demarat anul trecut lucrul la proiectul pentru următoarea etapă din dezvoltarea campusului: o clădire mixtă, cu hale şi birouri. În acest început de an, reprezentanţii companiei pregătesc şantierul: fac ultimele demersuri pentru autorizare şi au încheiat deja contractele cu societăţile care vor gestiona diverse etape de construcţie. „Eu sper să începem cât de repede. Dacă ies avizele şi ţine şi vremea cu noi, dăm drumul lucrărilor chiar mai devreme de martie. Până prin august-septembrie vrem să avem sus hala, dar şi birourile. Acesta este termenul pentru a nu intra în criză de spaţiu, având în vedere ritmul necesar de angajări”, a specificat Călin Banciu, director general al Emerson România.

Noul proiect va fi unul cu funcţiuni combinate şi prevede o hală de 18.000 mp (echivalentul celor trei unităţi de producţie deja funcţionale) şi o componentă de birouri, cu o capacitate de aproape 900 de oameni. Una dintre diviziile deja operaţionale la Cluj, Roxar, urmează să se mute şi să se extindă în noile spaţii de producţie create, urmând să ocupe aproape o treime din noua hală proiectată. În restul de spaţiu disponibil sunt aşteptate alte două divizii din cadrul grupului. În ceea ce priveşte clădirea de birouri, aici se vor desfăşura activităţi de inginerie, suport, back office şi servicii financiare. Campusul Emerson a depăşit pragul de 1.500 de angajaţi, iar grupul urmează să mai adauge alţi 500 de oameni la echipa de la Cluj până la finalul anului.

În 2011, constructorii au finalizat lucrările pentru o nouă clădire de birouri în cadrul campusului din parcul industrial. Imobilul-centru de servicii, realizat cu 6 milioane de euro, are spaţii pentru 600-800 de angajaţi, în special ingineri şi economişti. În cele trei hale funcţionale operează şase unităţi de business (divizii) din cadrul grupului american, iar principalele pieţe pentru care se produce la Cluj se află în Europa de Vest. La cinci ani de la inaugurare, campusul din Bd. Muncii a ajuns în 2012 la jumătate din planurile de machetă. Pentru atingerea ţintei stabilite, Emerson va continua dezvoltarea şi în 2014. „Planurile prevăd să ajungem la 3.000 de angajaţi la Cluj, aşa că mai avem de lucru”, a menţionat Banciu.

Concernul american şi-a inaugurat în 2008 campusul din Tetarom II, când conducerea grupului anunţa că la finalizare grupul va avea peste 2.000 de angajaţi la Cluj, iar investiţiile realizate aici vor depăşi 125 de milioane de euro. Emerson România, societate specializată în activităţi de inginerie şi consultanţă tehnică, a încheiat anul 2011 cu o cifră de afaceri de 205 de milioane de lei şi un profit de 28,3 milioane, cu 698 de salariaţi, potrivit Ministerului Finanţelor Publice. Emerson are în 2013 planuri şi pentru Oradea, unde va investi 50 de milioane de euro în parcul industrial Euro Business, ce aparţine municipalităţii locale. Emerson România a primit în concesiune 14 ha pe care va construi facilităţi de producţie, inginerie şi suport pentru unităţi de afaceri din cadrul grupului. Investiţia va crea 1.500 de locuri de muncă şi va avea două componente: o hală de producţie şi o clădire de birouri. Lucrările la hală vor demara în primele luni ale anului, iar la sfârşitul acestuia vor începe şi cele la clădirea de birouri, de 7.000 mp.

Angajatorii anului

Companiile informatice se vor număra printre principalii angajatori în 2013. La acestea se adaugă noii ocupanţi ai parcului industrial Tetarom III, Bosch şi De’Longhi, şi unităţi de producţie din Gherla şi Dej. Recent inauguratul centru de servicii al E.ON va trece în acest an de la 70 la 200 de angajaţi.

sursa
Related Articles

Back to top button