Stiri

De-i frig, de bate vantul, vanzarile sunt in toi la noua hala comerciala din Fantanele

Reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, ai top managementului din Grupul CEZ în România şi membri ai comunităţii locale din Fântânele şi din localităţile învecinate, au participat joi, 5 iulie, la evenimentul de deschidere oficială a Pieţei agroalimentare Fântânele, în cadrul unei atmosfere medievale.

Obiectivul inaugurat a fost construit prin suportul integral al Grupului CEZ şi face parte din programul de responsabilitate socială corporativă pe care compania îl desfăşoară în zona de operare a Parcurilor Eoliene CEZ. Cu această ocazie, compania a anunţat o serie de proiecte pe care le-a finalizat în comunele Fântânele, Grădina şi Cogealac în ultimii 2 ani, cu un buget total de aproximativ 2 milioane de Euro.

aici puteti vedea articole similare

Piaţa agroalimentară construită între 2011 şi 2012, răspunde unei nevoi locale de sprijinire a comerţului tradiţional, identificate în strategia de dezvoltare durabilă a comunei Fântânele, la a cărei realizare CEZ a agreat să participe, ca partener responsabil şi de lungă durată în zonă.

Investiţia se ridică la aproximativ 140 de mii de Euro şi aparţine integral Grupului CEZ, autorităţile locale din Fântânele oferind în cadrul parteneriatul tot sprijinul necesar derulării etapelor de avizare şi coordonării lucrărilor de construcţie. Proiectată la dimensiunile şi nevoile comunei Fântânele, dar având capacitatea să găzduiască şi comercianţi tradiţionali din localităţile învecinate, Piaţa agroalimentară este un obiectiv cu o arhitectură modernă şi cu potenţial de a susţine comerţul produselor alimentare variate – vegetale şi lactate – specifice zonei. De aceea, proiectul a fost gândit şi construit cu două zone: una semi-acoperită, cu mese la exterior, pentru comerţul produselor agro-alimentare şi generale, şi una acoperită – o încăpere ce permite comercializarea produselor lactate tradiţionale, în orice anotimp al anului.

Evenimentul de inaugurare a transformat pentru o zi piaţa într-un târg medieval, unde cei care au dat curs invitaţiei au avut parte de un adevărat ospăţ cu bucate gătite la ceaun, în spiritul epocii. Menestreii şi domniţele au recreat atmosfera medievală punând la cale concursuri, farse şi spectacole stradale.

sursa
Related Articles

Back to top button