Stiri

Dedeman își extinde afacerea – Frații Pavăl se pregătesc să obțină PUZ-ul pentruc un nou magazin

Frații Pavăl, fondatorii Dedeman, se pregătesc să obțină aprobarea pentru construirea unui nou magazin Dedeman în apropiere de magazinul IKEA din Timișoara.

Planurile lor includ obținerea unui Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru zona respectivă, astfel încât magazinul Dedeman să poată fi construit pe un teren de aproximativ 6 hectare. Magazinul ar urma să aibă o suprafață construită de aproximativ 35.000 de metri pătrați și să ofere peste 35.000 de produse, precum și locuri de muncă pentru peste 400 de oameni.

Frații Pavăl au declarat că sunt foarte încântați să poată aduce un nou magazin Dedeman în Timișoara, ceea ce va oferi oamenilor din zonă acces la o gamă largă de produse și servicii.

„Dedeman a cumpărat unul dintre cele mai bune terenuri din Timişoara, din punctul de vedere al potenţialului imobiliar. Zona Dumbrăviţa creşte constant de câţiva ani, iar această tendinţă va continua odată cu deschiderea magazinului Ikea şi a direcţiei de expansiune a dezvoltărilor rezidenţiale. În aceste condiţii, viitorul proiect – indiferent de configuraţia ce va fi decisă de noul proprietar – are toate şansele să devină un magnet pentru întreaga regiune de Nord-Vest a ţării”, a explicat Sinziana Oprea, director în cadrul Colliers România.

În prezent, cererea lor de PUZ este în proces de examinare de către autoritățile locale și regionale, acesta fiind un pas important înainte de a începe construcția.

Mai mult, Timiș se află în topul județelor la nivel național când vorbim despre numărul de proiecte de tip Retail. Potrivit datelor singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în 2023 au fost monitorizate 1809 astfel de proiecte. Dintre acestea, 163 sunt în Cluj, 154 în Timiș și 133 în București.

Surse: victa.ro și ziuadevest.ro

Related Articles

Back to top button