Stiri

Descoperirea “Tendintelor in industria sistemelor de depozitare” alaturi de Arilog si Dexion

1Evenimentul a adunat peste 90 de profesioniști din domeniul logisticii și a fost susținut la Hotel Wolf 2 din Bran, fiind urmat apoi de un tur al fabricii Dexion din Râșnov, unul dintre cele mai importante centre de producție a sistemelor de depozitare din Europa Centrală și de Est.

În cadrul acestei ediții, organizatorii au încercat să aducă un plus de valoare evenimentului, axându-se pe noile tehnologii automate de depozitare, și aducând in atentia participanților noi soluții de a eficientiza activitatea în spațiul de depozitare.

Evenimentul nu a constat doar în prezentări teoretice de produs, ci s-a focusat pe aspectele legate de eficiență, costuri și beneficii, comparând sistemele clasice ce utilizează extensiv forța de muncă umană cu sistemele semiautomatizate sau complet automatizate. Organizatorii au facut demersuri pentru a aduce modele funcționale ale sistemelor prezentate, Pallet Shuttle, MOVO și Compactus care au putut fi observate în realitate, funcționând.

Interesul față de eveniment a fost foarte mare, înregistrându-se un număr triplu de participanți față de ediția anterioară, precum și o interactivitate crescută și un feedback mai puternic din partea publicului.

A fost îmbucurător și interesul arătat față de inspecțiile în vederea menținerii siguranței sistemului de rafturi. S-au primit numeroase întrebări și cereri în această direcție, evenimentul având așadar un rol important în conștientizarea acestui aspect din activitatea unei companii.

2

Dexion și Arilog mulțumesc pe această cale participanților pentru prezență și îi invită pe toți cei interesați la evenimente similare, în cadrul cărora îi vor aștepta noi surprize.

Tematici abordate:

  • Resursa umană versus sistemele automatizate
  • Tendințe în domeniul sistemelor de depozitare
  • Inspecția rafturilor – observarea din timp a problemelor
  • Discuție deschisă: Identificarea necesităților de viitor în domeniul logisticii halelor

Noi sisteme prezentate:

  • Sistemul Satelit – „Pallet Shuttle” de la Dexion este o soluție de depozitare pentru manipularea produselor în interiorul  raftului, similară cu sistemul de tip drive-in, dar semiautomatizată, transportul paleților în interiorul raftului fiind făcut cu naveta satelit radiocomandată, ceea ce elimină necesitatea ca motostivuitoarele să intre în culoare, oferind o soluție de depozitare eficientă din punct de vedere al costurilor și a timpului. Soluția este disponibilă și în varianta complet automatizată.
  • Rafturi mobile pentru paleți – Dexion MOVO

Costuri reduse pentru clădirile noi sau posibilitatea de a utiliza mai eficient spațiul de depozitare existent. MOVO, sistemul de rafturi pentru paleți mobil de la Dexion reprezintă soluția optimă. Sistemele de rafturi grele mobile MOVO sunt controlate electronic, rulează pe șine încastrate în podea și pot purta încărcări de până la 24 tone la înălțime de până la 12 metri.

  • Sisteme automate de depozitare pe verticală – TORNADO.

Sistemele automate sunt soluții de depozitare și transfer care îmbunătățesc într-un mod semnificativ eficiența depozitării și a manipulării produselor.

Un sistem automat de depozitare duce la o economie de până la 70% din suprafața orizontală, reduce erorile de manipulare cu 70% și reduce timpii de preluare cu mai mult de 60%.

Tornado oferă depozitare și manipulare în condiții de siguranță pentru produsele de dimensiuni mici.

Asociaţia Română de Logistică – ARILOG este o organizaţie voluntară, profesională şi educaţională non-profit, care îşi propune promovarea şi dezvoltarea ştiintei şi tehnicilor de Logistică şi Supply Chain în toate companiile româneşti indiferent de industrie precum şi creşterea vizibilităţii acesteia în peisajul economic românesc şi internaţional. http://www.arilog.ro/

Compania Dexion este prezentă în România din 2006, perioadă în care a devenit unul dintre liderii Sud-Est Europeni în domeniul proiectării, producţiei şi comercializării diferitelor sisteme de depozitare, de la stelaje pentru paleţi la soluţii pentru arhivare. Dexion oferă atât soluţii de depozitare produse la fabrica din România cât şi la fabricile grupului din Olanda, Finlanda şi Germania. http://www.dexion.ro.
Related Articles

Back to top button