Proiecte și șantiere

Dolj: Evoluția domeniului industrial în ultimele 12 luni

Potrivit datelor analizate cu ajutorul singurei asistente virtuale de vânzare la șantiere, VICTA.ro, în ultimul an au fost identificate 4835 proiecte industriale la nivel național. Cumulat, valoarea investițiilor atinge suma estimată de 26 miliarde RON, iar suprafața șantierelor se întinde pe 15,82 milioane mp.

Cele mai multe proiecte sunt spații de depozitare (2431) și unități de producție (1472). De asemenea, 2157 din totalul investițiilor industriale se află în stadiul de autorizare, în timp ce 1014 sunt în construcție sau amenajare.

Câte proiecte industriale au fost monitorizate în Galați în ultimele 12 luni?

Conform datelor furnizate cu ajutorul VICTA.ro, în ultimul au fost monitorizate 162 de proiecte industriale în județul Dolj. În total, proiectele ocupă o suprafață de peste 570 mii mp, iar valoarea investițiilor atinge suma estimată de 1,06 miliarde RON.

Din totalul de 162 lucrări, 90 sunt spații de depozitare și 57 sunt unități de producție.

În ce stadii se află proiectele industriale din Dolj?

Cele mai multe proiecte se află în stadiul de autorizare (73). De asemenea, au fost identificate și 31 proiecte în construcție, 13 finalizate, 33 înainte de execuție, 2 în stadiul de amenajare, 9 în proiectare și 1 în stadiul de intenție.

Top 3 investiții în funcție de suprafață
  • Fabrică de producție a etanolului din celuloză 50.000 de tone de biocombustibil/an Sunliquid

Proiectul ocupă o suprafață de 93.165 mp și se află în stadiul de construcție. Valoarea investiției se ridică la suma estimată de 450 milioane RON.

sursă: VICTA.ro
  • Ansamblu logistic – depozit regional Penny Market – Penny Filiași Logistic Center

Ansamblul se află în stadiul de construcție, se întinde pe o suprafață de 61.800 mp, iar valoarea investiției atinge suma estimată de 74,16 milioane RON.

  • Depozit produse alimentare P+1Ep WDP Industrial park Craiova

Proiectul are o suprafață de 59.058 mp și este în construcție. Valoarea estimată a investiției este de 57,02 milioane RON.

Domeniul industrial: cele mai active firme de arhitectură în Dolj

În ultimul an au fost identificate 39 firme de arhitectură și proiectare care au executat lucrări industriale pe teritoriul județului Dolj. Potrivit VICTA.ro, companiile cu cele mai multe astfel de proiecte sunt FACTOR, BIA NITA BOGDAN și BIROU DE ARHITECTURA BOGDAN NITA, fiecare cu 3 proiecte industriale în Dolj.

Related Articles

Back to top button