Stiri

DS Smith va investi 11 milioane de euro în fabrica de la Zărnești până în 2023

Producătorul de ambalaje DS Smith va investi 11 milioane de euro în fabrica de hârtie de la Zărnești, axându-se pe eficientizarea operaţiunilor, protecţia mediului şi dezvoltarea sustenabilă locală.

www.money.ro

“DS Smith, lider în producţia de ambalaje sustenabile, anunţă astăzi planul de investiţii pe termen scurt şi mediu ce urmează a fi implementat la nivelul fabricii din Zărneşti. Prin acest demers, compania urmăreşte dezvoltarea operaţiunilor de fabricare a hârtiei, cu un impact pozitiv asupra economiei locale şi a mediului înconjurător, dar şi atingerea obiectivelor cheie definite de către grup, în materie de sustenabilitate”, a anunţat compania.

Între 2021 și 2023, investiția va fi direcționată spre înlocuirea sistemului de canalizare, achiziţia şi punerea în funcţiune a unei noi staţii de epurare a apelor tehnologice, dar şi a unui incinerator. Acesta din urmă va permite scăderea consumului de gaz la nivelul fabricii şi a amprentei de dioxid de carbon cu până la 20% pe an.

De asemenea, noile echipamente vor contribui la reducerea consumului de apă proaspătă cu până la 20%, respectiv reducerea cu 60% a cantităţii de deşeuri tehnologice, printr-o mai bună valorificare internă a acestora.

”Obiectivul planului nostru de investiţii este acela de a creşte eficienţa activităţii de producţie a hârtiei, şi, totodată, de a minimiza impactul asupra mediului înconjurător, printr-o mai bună gestionare a resurselor şi un nivel mai redus de emisii de dioxid de carbon. Vrem să aducem în fabrică tehnologie de ultimă generaţie, pentru a continua să ne desfăşurăm activitatea la un nivel de performanţă ridicat. DS Smith şi-a asumat un angajament pe termen lung faţă de bunăstarea comunităţii locale din Zărneşti – fie că vorbim despre oameni sau despre ecosistem – aşa că toate demersurile noastre se îndreaptă în această direcţie şi ne bucurăm să creăm perspective pentru dezvoltări ulterioare”, declară Marius Juncanariu, director DS Smith Zărneşti.

Anul trecut, compania a încheiat un parteneriat cu şcolile gimnaziale din Zărneşti. Prin intermediul acestuia, peste 300 de  elevi au participat la sesiuni interactive pe teme precum protecţia mediului, colectarea selectivă a deşeurilor şi economia circulară. Compania declară că vor urma noi proiecte și pe parcursul anului 2021.

Fabrica DS Smith din Zărneşti este cea mai mare unitate de producţie a hârtiei pentru ambalaje din România, asigurând necesarul pentru aproape jumătate din piaţa locală. Compania utilizează ca materie primă 100% deşeurile de hârtie şi carton.

În prezent, DS Smith deţine în România un centru de coordonare a operaţiunilor de reciclare în Bucureşti, două depozite de reciclare în Otopeni şi Cluj-Napoca, o fabrică de hârtie pentru ambalaje, două fabrici de ambalaje, la Ghimbav şi la Timişoara şi 3 puncte de lucru, în Piteşti, Timişoara şi Otopeni, judeţul Ilfov. În total, compania are 650 de angajați.

Related Articles

Back to top button