Eficiența energetică în construcții – lege, moft sau nevoie fundamentală? Află la nZEB goes Passive 2023!
Prin nZEB goes Passive, cei de la Soflete.ro și The Concept accelerează tranziția către clădiri eficiente energetic, reunind furnizori de soluții și resurse disponibile ACUM pentru obținerea independenței energetice a casei / proiectului tău. Nevoia este de actualitate, dacă ne uităm la contextul politico-economic, în care accesul la resurse naturale devine din ce în ce mai limitat.
De ce să vii la eveniment?
● Dacă îți dorești să construiești o casă, poți cunoaște arhitecți, ingineri proiectanți, auditori energetici, producători și distribuitori de materiale de construcții, sisteme, echipamente și instalații, companii de construcții, meșteri și antreprenori – pentru a găsi soluții eficiente energetic și accesibile economic pentru proiectul tău. De asemenea, te poți bucura de numeroasele ateliere practice realizate de meșteri și companii partenere, precum și de expuneri de subiecte tematice din domeniul construcțiilor eficiente energetic;
● Dacă ești arhitect sau inginer proiectant, vei avea trei zile pline de discuții pe subiecte de actualitate din peisajul construcțiilor, cu speakeri locali și internaționali de renume, de la care îți poți lua know-how valoros. Vei vedea soluții practice, expuse în cele peste 100 de standuri expoziționale și vei putea pune mâna la realizarea diverselor detalii de construcții în zona dedicată de workshop-uri și ateliere practice. Oportunitățile de networking și de extins rețeaua de colaboratori și parteneri, de asemenea, sunt nelimitate.
● Dacă ești meșter, constructor sau antreprenor în construcții, poți să descoperi cele mai noi tehnologii și materiale din piață, poți pune mâna și poți vedea în mod aplicat cum se construiește astăzi – corect și practic, pe detalii specifice construcțiilor eficiente energetic. Aici îți poți găsi viitori colaboratori sau clienți, alături de care poți lucra și construi proiecte noi.
● Dacă ești din Cluj sau în Cluj în perioada 10 – 12 noiembrie, evenimentul este o bună ocazie să ieși din casă și să afli lucruri noi despre ce înseamnă construcțiile nZEB și în standard de casă pasivă, așa cum poți afla și ce ar trebui să te intereseze cum să devii independent energetic, fie că reabilitezi o clădire deja existentă, fie că te apuci să construiești una nouă. Nu-ți face griji, poți veni cu întreaga familie, pentru că punem la dispoziție spații generoase și variate de activități pentru copii și odihnă.
Ce ți-au pregătit organizatorii?
Trei zile tematice, în care problema eficienței și independenței energetice va fi disecată și analizată până în cele mai mici și fine detalii: ferestre și tâmplării performante, case și sisteme de construcții prefabricate, materiale de construcții și termoizolații, hidroizolații și protecție la apă, instalații și echipamente specifice: pompe de căldură, sisteme de ventilații, panouri fotovoltaice, automatizări, specialiști – arhitecți, ingineri, meșteri și constructori, soluții tech și financiare, dar și soluții de construcții la cheie.
Tematicile abordate:
● nZEB Forum – vineri, 10 Noiembrie – conferință dedicată dezvoltatorilor imobiliari și autorităților locale, pe scena centrală, cu scopul de a încuraja dialogul asupra implementării nZEB și standardului de casă pasivă în dezvoltările imobiliare, în 4 paneluri tematice: Dezvoltatorii imobiliari și Autoritățile – facilitarea dialogului între administrația publică și investitori, nZEB-ul în Dezvoltările Imobiliare – discuții despre soluții tehnice și aplicabile în realizarea dezvoltărilor de scară mare, Exemple de bune practici în România și Constructorii dezvoltărilor imobiliare – provocări și soluții.
● Proiectarea în nZEB și Casă Pasivă – sâmbătă, 11 Noiembrie – conferință tematică (cu prezentări aplicate pe proiecte) despre cum se poate proiecta în aceste standarde, care sunt detaliile specifice, dar și exemple de proiecte și bune practici locale. Vor fi prezenți pe scenă speakeri și profesioniști de renume din domeniul arhitecturii și al ingineriei aplicate pe eficiență energetică, alături de care se vor discuta ultimele tendințe, nevoi și cerințe din domeniu, cu scopul de a accelera tranziția către nZEB și casă pasivă în rândul proiectanților.
● Cum e să trăiești într-o casă pasivă? – Duminică, 12 noiembrie – vei afla, direct de la oameni care trăiesc în case pasive, care este experiența de locuire și la ce să te aștepți în astfel de case, inclusiv în ceea ce privește facturile la întreținere.
● Ziua creatorilor de conținut în construcții: tot duminică, 12 noiembrie, vor urca pe scenă cei care influențează noile generații și care setează trendurile despre cum se poate construi mai bine. Ascultă povestea lor din spatele camerei și vino să te întâlnești live cu ei.
● Workshop-uri practice pentru meșteri și nu numai: amplasate atât în afara BT Arena, cât și în interior, pe o scenă dedicată, vizitatorii îi vor putea vedea pe meșteri la treabă, indiferent că vorbim despre ateliere practice de montaj de ferestre în mai multe sisteme constructive, realizare termosistem, realizare structuri prefabricate, dulgherie tradițională și modernă, scări și tratamente pentru lemn, etanșeitate și montaj corect de benzi, folii și scociuri, tâmplărie modernă, detalii de fațade ventilate, workshop de termoviziune și atelier de verificare a etanșeității cu ușa suflantă. Scopul acestora este să arate LIVE cum se aplică tehnologia și materialele de construcție pe proiecte nZEB și de casă pasivă, dar și modul în care tehnicile de construcții evoluează de la cele tradiționale, la cele moderne.
● Producători de materiale de construcții: vizitatorii vor putea interacționa direct cu aproximativ 100 de expozanți care reprezintă companii producătoare sau distribuitoare de materiale de construcții, împărțite în categorii specifice: case prefabricate, tâmplării, instalații, izolații, materiale de construcții, pompe de căldură, panouri fotovoltaice.
● În exteriorul Sălii Polivalente vei vedea expuse: case prefabricate tip tiny house, carporturi și sisteme la cheie dotate cu panouri fotovoltaice, utilaje și echipamente de construcții, ateliere practice de dulgherie și de fierărie tradițională. Mâncarea este un alt material de construcție important pe șantier, așa că vei avea parte și de food truck-uri la care să te alimentezi în cele 3 zile intense dedicate construcțiilor eficiente energetic.
● Loc de joacă interior, cu numeroase activități pentru cei mici și pentru cei mari.
Program:
Vineri, 10 noiembrie: 12.00 – 18.00
Sâmbătă, 11 noiembrie: 10.00 – 18.00
Duminică, 12 noiembrie: 10.00 – 18.00
Adresă: Aleea Stadionului nr. 4, Cluj-Napoca.