Stiri

Evenimentul lunii la Reghin: hala de productie de 150 mil. euro

Compania Kastamonu România (fosta Prolemn) din Reghin, controlată de firma Kastamonu Entegre, unul dintre cei mai im­portanţi jucători din domeniul prelu­crării lemnului din Turcia, va finaliza în această lună o investiţie în valoare de 150 mil. euro într-o nouă unitate de producţie.

„Ne dorim ca investiţia, demarată în anul 2010, să poziţioneze Kastamonu printre cele mai importante companii producătoare de PAL (plăci aglomerate folosite în industria mobilei şi a construcţiilor – n.red.) brut şi melaminat din regiune. Odată implementată această tehnologie, în funcţie de tendinţele pieţei, este posibil să includem în portofoliul nostru de produse şi plăcile de tip MDF (placaj cu densitate medie – n.red.)”, a de­cla­rat pentru ZF Transilvania Esat Özoguz, director general al Kastamonu România.

Noua fabrică este dotată cu o presă de PAL, cu o capacitate de 500.000 mc/an, două linii de melaminare pentru PAL, cu o capacitate totală de peste 20 de milioane mp/an şi o linie de impregnare a hârtiei decor (necesară în procesul de melaminare a plăcilor), cu o capacitate de aproximativ 50 de milioane mp/an.

În prezent turcii au pe platforma de la Reghin două unităţi de producţie în care lucrează aproape 800 de angajaţi, 150 dintre aceştia fiind recrutaţi în prima parte a anului.

sursa
Related Articles

Back to top button