Stiri

Fabrica de pereti cortina scoasa la vanzare langa Bucuresti

 O fabrica noua pentru producerea de pereti cortina asteapta la Fundulea un investitor care sa o preia si sa demareze procesul de productie. Unitatea, dotata cu utilaje moderne, nu a mai ajuns sa fie pusa in functiune deoarece compania care a realizat investitia, Alpro SRL Bucuresti, a intrat in faliment sub impactul crizei economice.
Fabrica include o hala noua, ce gazduieste o linie completa de productie, precum si spatii de birouri adiacente. Unitatea a fost evaluata la 2,5 milioane de euro, suma reprezentand costul de investitie. In prezent, fabrica este pregatita pentru demararea fluxului de productie, iar spatiile de birouri mai necesita doar investitii minore pentru finalizare. Practic, cumparatorul are oportunitatea de a prelua o unitate care poate fi pusa in functiune doar prin apasarea unui buton. Este dezirabil ca fabrica sa fie vanduta la pachet, intrucat vanzarea utilajelor la bucata ar diminua implicit si valoarea bunurilor ramase, ne-a precizat avocatul Cristi Sava, insarcinat cu lichidarea si valorificarea activelor companiei Alpro.
Vrei sa vezi toate fabricile care acum se construiesc? Click aici
     Un alt activ Alpro scos la vanzare se refera la un teren cu o suprafata de 2.500 mp, situat in zona Lacului Morii din Capitala. Pana sa vina criza, pentru aceasta parcela fusese obtinuta autorizatia in vederea ridicarii unor constructii cu regim de inaltime parter+12 etaje, zona avand un potential de dezvoltare foarte mare. Terenul a fost evaluat la 850.000 de euro, fara TVA, potrivit domnului Sava.
     Alpro a realizat de-a lungul timpului multe dintre fatadele cortina ale cladirilor de birouri din Capitala. Venirea crizei, insotita de prabusirea comenzilor, a reprezentat o grea lovitura, compania intrand direct in faliment in septembrie 2012. Instalarea crizei a suprins compania cu investitia in derulare pentru realizarea fabricii de la Fundulea. Unitatea era menita sa acopere comenzile pe o piata aflata la acea vreme in expansiune, comenzi care insa nu s-au mai concretizat.
In fapt, companiile din constructii si industriile conexe au fost printre primele victime ale crizei economice, fenomenul insolventelor si falimentelor pe acest domeniu capatand amploare.
Sansele de redresare ale unei companii intrate in insolventa tin de domeniul sau de activitate. In general, sansele cresc substantial daca firma are clienti si comenzi. In acest caz, cu un plan de redresare bine intocmit, compania poate fi pusa la adapost de creditori si isi poate ajusta costurile. In schimb, daca firma nu are clienti si nici surse de finantare, atunci singura solutie ramane falimentul, explica avocatul Cristi Sava.



Related Articles

Back to top button