Stiri

Fabrica Ford din Craiova – obligata de Ministerul Finantelor la investitii de 130 de milioane de euro

Compania Ford Romania SA a primit un ultimatum de la Ministerul Finantelor sa investeasca minim 130 de milioane de euro in fabrica din Craiova pana la finalul anului 2019, asigurandu-si in acest fel o prelungire a perioadei in care trebuie sa isi finalizeze investitiile de 869 de milioane de euro pe care si le-a asumat.

uzina-ford-craiova

(sursa foto: Ford)

Finantele au propus o noua modificare a ordonantei de urgenta 109/2008, cadrul legal prin care s-a acordat ajutor de stat de 75 milioane euro companiei Ford pentru implementarea si finalizarea proiectelor de investitii in fabrica de automobile si fabrica de motoare de la Craiova. Decizia de a prelungi perioada de finalizare a investitiilor pana in 2025 a fost inlesnita si de beneficiile pe care statul roman le va avea pe termen mediu si lung. In acest fel se vor mentine 2700 de locuri de munca si vor fi generate contributii de aproximativ 30 de miliarde de dolari prin plata taxelor si impozitelor in perioada 2014-2025.

Suma de 130 de milioane de euro urmeaza sa fie folosita pentru 2 obiective principale: 100 de milioane vor fi destinati introducerii in fabricatie a unui nou model Ford, iar 30 de milioane urmeaza sa fie investiti in productia de motoare.

Sursa articol: Saptamana Financiara
Related Articles

Back to top button