Stiri

Fabrica noua la marginea Sibiului. Continua investitiile in Zona Industriala

Compania elvețiană Jaeggi Industries a început deja construcția unei unități de producție în vecinătatea Zonei Industriale Vest, însă pe terenul primăriei Cristian.

Vizavi de noua fabrică ar urma să fie construită și noua autobază Tursib, pentru care societatea a lansat deja licitația. În plus, tot în această zonă firma de transport Pletl intenționează construcția unei autogări.

Lucrările la noua unitate de producție a Jaeggi Industries avansează într-un ritm bun, clădirea trecând primul etaj în înălțime. Conform unor informații făcute publice la începutul acestui an, valoarea totală a investiției s-ar ridica la aproape 20 de milioane de euro, proiect care va crea peste 130 de noi locuri de muncă. Reprezentantul Jaeggi Industriei la Sibiu, Darius Hirtie, a confirmat pentru Turnul Sfatului demararea investiției, însă a precizat că detaliile legate de numărul de locuri de muncă sau momentul demarării producției vor fi comunicate oficial abia la începutul anului viitor. ”Deocamdată este prea devreme să vorbim despre aceste detalii, ele vor fi prezentate undeva spre sfârșitul anului 2014 sau începutul anului 2015”, a declarat Darius Hirtie. Pentru această investiție Jaeggi Industriei a primit ajutor de stat de 7,7 milioane de euro, aproape 40% din valoarea proiectului. Noua unitate de producţie, care va avea ca activitate realizarea de echipamente de refrigerare, este o investiţie de tip greenfield.

jaeggi fabrica noua infohale constructii industriale cereri de materiale panouri sandwich usi industriale
În ședința de la sfârșitul lunii august Consiliul Local Sibiu a aprobat și un proiect referitor la documentația de urbanism pentru construirea unei autogări, a unei clădiri administrative şi a unei hale pentru revizii auto, toate urmând a fi realizate de societatea Pletl Noris SRL, în zona Industrială Vest, pe str. Salzburg. Conform proiectului, suprafața totală a terenului pe care urmează a fi ridicate construcțiile este de peste 8800 metri pătrați, în acest sens urmând a fi lărgită și strada Barcelona. Tot pe strada Barcelona intenționează și Tursib să edifice noua autobază, pe un teren de 33.000 de metri pătrați. Vor fi ridicate opt clădiri, dintre care stația ITP, atelierele și clădirea administrativă vor alcătui ”un singur volum arhitectural”. Printre celelalte construcții se numără un ”bussport”, stația de alimentare cu carburant și spălătoria.

”Clădirea busport descrie un garaj deschis, dar acoperit, ce poate adăposti o capacitate de până la 96 de autobuze de diferite tipuri. Autobuzele respectă un sens de intrare-ieșire și vor fi parcate în linie, fără posibilitatea de a ieși independent”, se arată în memoriul general al investiției. Tursib a publicat la jumătatea lunii iulie anunțul procedurii de achiziție publică pentru lucrarea finanțată dintr-un împrumut BERD în valoare de 4,8 milioane de euro. ”Contractul presupune construirea unei noi autobaze: lucrările vor include, în mare, construcția unui busport, a unei clădiri administrative, a atelierelor, a unei stații de carburant, a unei stații de spălare, a unui stand de inspecții tehnice  și a unor dotări exterioare”, se arată în anunțul publicat de Tursib.
Nu în ultimul rând, cea mai mare firmă din Zona Industrială Vest, Continental Automotive Systems, are în acest moment în construcție o nouă clădire pentru cercetare și dezvoltare, și nu se opresc aici. Nemții intenționează să pregătească o nouă echipă de producție pentru Sisteme Avansate de Asistență la Condus (Advanced Driver Assistance Systems), care își va începe activitatea în 2015.

Sursa
Related Articles

Back to top button