Stiri

Fabryo – Atlas Paints construieste o noua fabrica de mortare

Sursa articol

Fabpla

Fabryo-Atlas Paints investeşte în construcţia unei fabrici de mortare de pe platforma industrială deţinută de companie în Popești-Leordeni, iar intrarea acesteia în funcțiune este preconizată pentru luna octombrie 2014, potrivit unui comunicat remis redacţiei Bursa Constructiilor.
„Investițiile noastre s-au ridicat la peste 500.000 Euro în 2013, iar în perioada următoare vom construi o nouă fabrică de mortare, care va dubla capacitatea instalată”, potrivit directorului Fabryo-Atlas Paints, Dragoș Militaru.
Lucrările la noua fabrică au început în primul trimestru al anului 2014.
„Portofoliul nostru de finisaje pentru construcții s-a extins în ultimii ani, în special pe gama de mortare și adezivi pentru sisteme de termoizolații și hidroizolații flexibile, pe bază de ciment. Practic, în primele cinci luni ale anului, volumul nostru de vânzări s-a triplat și avem nevoie de capacitate suplimentară de producție”, a adăugat Militaru.
Fabryo-Atlas Paints a înregistrat o creștere de 190% a volumelor de mortare vândute sub marca APLA, în primele 5 luni ale acestui an.
Fabryo-Atlas Paints produce și comercializează sub brandul APLA sisteme de finisaje pentru construcții. Marca APLA, acronim de la Atlas Professional Line Applications, include soluţii de termo şi hidroizolaţii, precum şi soluții pentru finisaje (vopsea lavabilă, tencuieli decorative, amorse, gleturi, chituri și adezivi).
În urma fuziunii din 2013 dintre Fabryo Corporation și Atlas Paints, disponibilitatea produselor APLA a crescut treptat, în acest moment, sistemele durabile de finisaje comercializate sub această marcă beneficiind de o distribuție națională echilibrată, se mai arată în comunicat.
„Pentru 2014, ne așteptăm la o creștere a cifrei de afaceri de minim 5%. În acest moment, cota de piață a mărcilor noastre principale, savana, APLA și INNENWEISS este în creștere pe majoritatea segmentelor”, mai este citat directorul companiei în comunicare.
Divizia de Business to Business a Fabryo-Atlas Paints a înregistrat o creștere de 29% a cifrei de afaceri în perioada ianuarie-mai 2014.
Fabryo-Atlas Paints activează pe piaţa de vopsele şi tencuieli decorative din România. În urma fuziunii dintre Fabryo Corporation și Atlas Paints – compania desprinsă din Atlas Corporation la sfârșitul anului 2012 -, portofoliul Fabryo-Atlas Paints include produse comercializate sub mărcile savana, Apla INNENWEISS, ROST. Compania activează, de asemenea, pe segmentul produselor de termoizolare și hidroizolare.
Fabryo-Atlas Paints deţine o platformă de producţie de vopsele, mortare și adezivi în Popeşti-Leordeni și o alta de produse termoizolatoare în Tunari, Judeţul Ilfov, şi are, în urma fuziunii, aproximativ 440 de angajaţi.
Related Articles

Back to top button