Proiecte și șantiereStiri

Finanțare de 96 de milioane de euro acordată celui mai mare dezvoltator de proprietăți industriale din România

CTP – cel mai important dezvoltator de proprietăți industriale din România va primi o finanțare de 96 de milioane de euro din partea Băncii Europeane pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și ING Bank pentru noi investiții în parcul logistic CTPark Bucharest.

ING contribuie cu o finanțare de 52,2 milioane euro, în timp ce BERD acordă dezvoltatorului alte 43,8 milioane euro, acești bani urmând să fie investiți în dezvoltarea operațiunilor dintr-o serie de depozite cu un consum eficient de resurse, ocupate de chiriași ca Orange, compania de management al informațiilor Iron Mountain sau compania globală XPO Logistics.

De asemenea, o parte din împrumutul acordat de  BERD va merge către construcția unui nou depozit care va îndeplini cele mai înalte standarde de eficiență energetică BREEAM, cea mai cunoscută și utilizată metodă de evaluare a performanței ecologice a clădirilor.

În prezent numai 3 parcuri industriale din România operează conform standardelor de eficiență energetică. CTPark este în curs de a obține aceste certificări și pentru celelalte spații logistice deținute în țară, CTPark Bucharest West, la 20 km de București.

Sursa foto și articol: profit.ro

Află de la asistenta virtuală VICTA.ro ce investiții industriale are CTP în România!

 
Related Articles

Back to top button