Stiri

Google, o veche fabrica de biscuiti si spatiu de birouri. Sa vezi ce bine a iesit

sursa poza

Haideti sa vorbim despre modificari extreme, ca in acea emisiune americana: „Extreme makeovers”.
Cam asta s-a intamplat si cu noul birou Google din Pittsburgh (Pennsylvania, SUA) care straluceste in toata splendoarea lui la mansarda unei fabrici de biscuiti din oras, veche de 100 de ani. Asta datorita talentului arhitectilor de la Strada.

Acesti arhitecti au fost insarcinati cu misiunea nu tocmai usoara de a amenaja spatiul interior intr-o atmosfera „Googaliana”. Ghinionul lor a fost ca tocmai aceasta veche mansarda n-a avut de-a face pana acum delooc cu tehnologia! Asa ca, cei de la Strada si-au concentrat toata atentia in a afla cum percepe un Googler – angajat obisnuit Google – un spatiu de birou, ducand cercetari intense asupra subiectului, in timp ce deja se asteptau ideile lor.

 

Dar, fiindca ne-au facut curiosi si pe noi, haideti sa aflam cum au realizat acest lucru in cele ce urmeaza:

 

Designul biroului Google din Pittsburgh a fost rezultatul unui proces de intelegere si identificare a ideilor unice, culturale si necesitatilor specifice locale pe care Googlerii (angajatii) le aveau.

Pare simplu, dar pentru a putea aduna si sintetiza toate aceste date si preferinte ale angajatilor, au avut nevoie de o mare varietate de instrumente de colectare a datelor: formulare, chestionare, anchete, interviuri, au cerut poze, s-au uitat impreuna la poze, sesiuni deschise de discutii si debate-uri. Sau, pur si simplu observand si ascultand angajatii despre cum vad mediul lor profesional si cum le-ar placea sa-l utilizeze.

 

Toate aceste date au fost sintetizate intr-un album, in care au subliniat principalele directii de design pe care sa inceapa. Si astfel succes realizarii lor s-a tradus astfel: plasarea angajatilor si a culturii lor in prima scena a procesului de proiectare, a permis identificarea exacta a celor mai importante aspecte de care aveau nevoie angajatii pentru a realiza un loc de munca de succes!  Genial.

 

Cateva dintre nevoile esentiale ale angajatiilor: de a crea efectul de „wow”, de a crea un mediu „familial”, de a include spatii linistite care sa poata oferi un loc retras, de refugiu, departe de toata agitatia care exista intr-un mediu deschis de tip birou.

Galeria foto ne arata rezultatul si succesul de care angajatii biroului din Pittsburgh al gigantului Google beneficiaza pentru a-si realiza cu eficienta activitatile zilnice de la locul de munca:

Cel mai tare loc! / Google lounge place

Camera de distractii / Entertainment room

Birourile / Workplaces

Biroul cel „cool” / Google cool office

Spatiu de birouri / Office space

Sala de intalniri / Meeting room

Biroul superb / Awesome office

Fosta fabrica de biscuiti „Nabisto”

Sursa poze si articol

 

infoHALE.ro a adus acest articol in atentia cititorilor cu scopul de a exemplifica cat de multe se pot face cu un spatiu industrial vechi, parasit, abandonat. Asta doar daca exista binevointa, creativitate si bineinteles … buget!

 
Related Articles

Back to top button