Stiri

Green Group inaugureaza prima fabrica de reciclare a sticlei din Romania

Green Group va inaugura in al treilea trimestru al anului prima fabrica de reciclare a sticlei din Romania, a anuntat, Constantin Damov, cofondator Green Group.

„In luna august sau septembrie a acestui an vom inaugura prima fabrica de reciclare a sticlei din Romania. Fabrica este situata pe fosta locatie a fabricii Danubiana”, a spus Constantin Damov.

Potrivit acestuia investitia se ridica la aproximativ 6 milioane de euro care provin din surse proprii.

„Fabrica va avea o capacitate de 110.000 de tone pe an. Adica, aproximativ 10.000 de tone de stica pe luna, iar puritatea sparturii de sticla va fi extrem de mare”, a declarat, pentru Green Report, Constantin Damov.

De asemenea, Constantin Damov a mai declarat ca Green Group este in discutii cu diferite autoritati locale pentru instalarea pe strada a unor reciclatoare securizate pe modelul celor din programul Acord Voluntar desfasurat impreuna cu Ministerul Mediului si hypermarketurile Cora , Carrefour si Auchan.

Green Group intentioneaza sa instaleze, la nivel national, 40 de astfel de automate in cele mai importante retele de hypermarketuri, primarii de sector si chiar in cartiere ANL.

Sursa
Related Articles

Back to top button