Stiri

Hala care scoate oamenii in strada

Ferma de pui din Florești reprezintă una dintre cele mai arzătoare probleme ale comunei din apropierea Clujului. Mirosul insuportabil, amplificat de temperaturile caniculare din aceasta perioada, precum și incapacitatea autorităților de-a rezolva această chestiune i-au determinat pe locuitori să-și facă singuri dreptate. Aceștia au început să se mobilizeze pe Facebook în vederea organizării unui protest. Acesta este programat să aibă loc vineri, 18 septembrie, între orele 17:45pm – 20:45, pe traseul Ferma de pui – Primăria Florești – Prefectura Cluj -DSP Cluj – Garda de Mediu – Consiliul Județean Cluj. sursa

miros urat

Situatia din Floresti nu este una singulara. O problema asemanatoare este si in Timisoara unde fabrica Continental a fost acuzata de nenumarate ori pentru poluarea aerului si mirosul insuportabil pentru timisorenii din vecinatatea fabricii. Acolo, cetatenii s-au mobilizat si au realizat petitii online. Acolo se pare ca autoritatile si cetatenii au fost mai eficienti.

Compania germană Continental Anvelope din Timişoara, a inaugurat, in luna iunie, prima etapă a unei investiţii de 10,5 milioane de euro.

Noua tehnologie, care va fi finalizată până la sfârşitul anului, va reduce cu circa 90% mirosul neplăcut, rezultat din procesul de producţie. Foto

Anca Fiat, reprezentanta companiei: ”Pe scurt, se produce o plasmă în interiorul utilajului care reacţionează cu aerul încărcat cu compuşii de miros, ce sunt din aria de vulcanizare, pentru a-i neutraliza.

”Testele noastre arată că reduce în jur de 90%, ceea ce este mult mai bine decât ne aşteptam oricum”, a afirmat Anca Fiat in interviul din luna iunie.

In prezent, in Romania se construiesc peste 2000 de noi hale. Unele au nevoie de materiale de baza precum structura sau pardoseala, altele de sisteme de HVAC si tratare a aerului. Vrei sa le ofertezi?

www.raportuldeinvestitii.ro 
Related Articles

Back to top button