Stiri

Immofinanz a semnat contracte de inchiriere cu DPD, Alka si Mediapost Hit Mail pentru parcul logistic din Mogosoaia

immo

Sursa foto

Grupul austriac Immofinanz, unul dintre cei mai mari investitori din industria imobiliară locală, a semnat contracte de pre-închiriere pentru 11.500 de metri pătraţi din cei 40.000 de metri pătraţi ai primei faze a viitorului parc logistic LOG.IQ, pe care îl dezvoltă la Mogoşoaia.

Astfel, compania de curierat Dynamic Parcel Distribution (DPD) a închiriat circa 4.800 de metri pătraţi, în timp ce producătorul de dulciuri Alka Group a semnat un contract pentru 3.200 de metri pătraţi, iar Mediapost Hit Mail, companie de marketing relaţional controlată de Poşta franceză, a închiriat 3.500 de metri pătraţi.

Lucrările de construcţie la proiectul LOG.IQ, care va avea în total 140.000 de metri pătraţi, au demarat în iulie 2015. Prima etapă a parcului logistic va cuprinde 40.000 de metri pătraţi.

Immofinanz Group este unul dintre cei mai mari proprietari de clădiri de birouri din Bucureşti, deţinând şapte clădiri de birouri, precum şi cel mai mare parc de birouri din România – Iride Business Park. Compania austriacă a anunţat la sfârşitul anului trecut extinderea complexului Iride Business Park şi transformarea în Iride City, prima etapă a acestui proces fiind construirea unui complex ce va purta numele Metroffice.

Portofoliul local al Immofinanz include şi mai multe centre comerciale, precum Polus Shopping Center din Cluj-Napoca sau Maritimo Shopping Center din Constanţa. Totodată, austriecii deţin Armonia Mall din Arad, pe care vor să-l recon­vertească din centru comercial în centru logistic.

Grupul austriac Immofinanz a obţinut în primul trimestru al anului financiar 2015-2016 încheiat la 31 iulie venituri din chirii în România de 11,8 milioane de euro, valoare similară cu cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, proprietăţile austriecilor pe plan local, care reprezintă 14,3% din portofoliul total al Immofinanz, a generat circa 12,9% din veniturile totale din chirii ale grupului.

Sursa
Related Articles

Back to top button